Amb canya!

CD (autoeditat, 2012)
Folk
31/10/2012
  
El grup del Baix Llobregat Riu, guanyador del IV Concurs Sons de la Mediterrània, presenta el disc que ha gravat com a part del premi. Es titula Amb canya!, ha estat produït pel gallec Fernando Barroso i ja suposa amb tota seguretat un pas ferm en la seva trajectòria, més prometedora que llarga.
A l’àlbum poleixen la seva marca característica: balls i melodies tradicionals d'arreu dels Països Catalans (balls de noces, tocs de castells, balls de bastons, cançons...) ben arranjades amb tota mena d’instruments acústics i tractades ‘a la manera atlàntica’. Amb aquest treball, a més, s’animen a cantar més que fins ara, i hi ha també un important valor afegit: col·laboradors de categoria.
A més del citat Barroso amb el busuqui, hi trobem Jordi Fàbregas (que canta a "Balances" i a uns emotius "Cigalons"), Carles Belda (que canta també a balances i es llueix amb el seu subtil acordió 'patufet' a la peça "Patim patam"), Artur Blasco (veu i canya a "Cigalons"), l'arpista Josep Maria Ribelles (protagonista d'una deliciosa introducció a "Què volen?",  versió coral del "Què volen aquesta gent?" de Maria del Mar Bonet), Luis Peixoto (que aporta els colors del cavaquinho i la mandolina a diverses peces), Pablo Vergara (bodhran a "Castells") i la cobla de tres quartants Borinots TQT (que fan sonar tarota, sac i flabiol als animadíssims "Correbous").
Tots plegats fan d’aquest disc una trobada folk intergeneracional; la constatació d'una proposta prometedora. Riu factura un so impetuós i acústic, jove i ben arrelat.  
Jordi Martí

Cançons

1 - Noces
2 - Castells
 
3 - Balances
 
4 - Patim patam
 
5 - Mallorquina
 
6 - Cigalons
 
7 - Arrastrat
 
8 - Correbous
 
9 - Què volen
 
10 - Joan del riu
 
11 - La milana
 

Crèdits

Marta Barbero -  violí, veus
Ciscu Cardona -  guitarra, bouzuki, veu
Iu Boixader -  contrabaix
Rubén Fajardo -  guitarra, bouzuki
Ricard Ros -  whistles, uilleann pipe, veus
Pau Vinyoles -  acordió diatònic, veus