Tous les matins du monde

DVD (A Contracorriente Films, 2019)
Música antiga
01/04/2019


França, segle XVII. En el cor del gran segle francès es produeix la tumultuosa relació entre un mestre i el seu alumne. Monsieur de Sainte Colombe és un home sec, silenciós com una tomba i inquiet, però també el millor músic de viola de gamba que es coneix, un veritable virtuós de l’instrument i la composició. Viu allunyat del soroll mundà i sovint es tanca dins la seva cabana, sol amb el seu instrument, on busca la música de l’eternitat. El jove Marin Marais s’esforça a ser acceptat com el seu alumne, tot i que les seves idees es trobin als antípodes de la filosofia del seu mentor. Marais concep la música com a vehicle per triomfar i no dubta en la seva obstinació d’ingressar a la Cort de Lluís XIV per aconseguir l’ascens social.

Exquisida adaptació de la novel·la de l’escriptor francès Pascal Quignard, magistralment protagonitzada pel nominat a l’Oscar ® Gérard Depardieu (‘Jean de Florette’) i el set vegades nominat al Cèsar Jean-Pierre Marielle (‘El codi Da Vinci’). Una gran producció d’època amb una excel·lent banda sonora dirigida i interpretada per Jordi Savall.

Cançons

1 - Pel·lícula en V.O.S.C.
2 - Tràiler
3 - Com es va fer
4 - Entrevista amb el director Alain Corneau, l'actor Jean-Pierre Marielle, el compositor Jordi Savall i el tècnic de fotografia Yves Angelo
5 - Fitxa artística
6 - Fitxa tècnica

Crèdits

Gérard Depardieu - 
Jean-Pierre Marielle - 
Anne Brochet - 
Guillaume Depardieu - 
Jordi Savall -  música
Yves Angelo -  fotografia
Pierre Gamet -  so
Bernard Vezat -  decorats
Corinne Jorry -  vestuari
Bernard Marescot -  productor executiu
Alain Corneau -  direcció