Els músics recullen el cançoner de transmissió oral 'Càntut' en un nou disc que sortirà a la tardor

Carles Belda i Sanjosex guanyen el Premi Teresa Rebull

Carles Belda i Sanjosex ja són als estudis MusicLan d'Avinyonet de Puigventós per convertir el cançoner de tradició oral de les comarques gironines 'Càntut' en un disc . Així ho han anunciat el festival Càntut de Cassà de la Selva i la discogràfica BankRobber, que editarà el disc a la tardor. El projecte ha estat guardonat amb la primera edició del Premi Teresa Rebull que impulsa la Fira Mediterrània de Manresa. 
Text: Jordi Martí. Foto: arxiu BankRobber
Carles Sanjosé (Sanjosex) i l'acordionista Carles Belda preparen un nou disc i un espectacle conjunt. El projecte, basat en la revisió de les cançons de transmissió oral recollides al cançoner Càntut, ha estat proclamat guanyador de la primera edició del Premi Teresa Rebull a la producció musical en cultura popular i tradicional.

El nou projecte conjunt de Belda & Sanjosex neix íntimament lligat al cançoner on-line Càntut: Cançons i músiques dels avis, que aglutina el cant de tradició oral de les comarques gironines, amb més d’un miler de cançons documentades. Càntut donarà peu aquesta tardor a un nou festival homònim a Cassà de la Selva (del 18 al 20 de novembre) on també es podrà veure aquest nou espectacle.

Una dotzena de les cançons recollides a Càntut són la matèria primera del disc que l’empordanès Carles Sanjosé (ànima del grup Sanjosex) i l’acordionista vallesà Carles Belda (Pomada, Mesclat, el conjunt Badabadoc...) estan enregistrant aquests dies als estudis Musiclan i que publicarà BankRobber a la tardor. Col·laboren amb ells la violinista Coloma Bertran (Les Violines, Orquestra de Cambra Terrassa 48...) i el multiinstrumentista Jordi Casadesús (La iaia i Núria Graham, entre d’altres). Els quatre músics portaran les tonades triades a una nova dimensió, amb un peu aferrat a la tradició i l’altre a l’avantguarda.

Com a guanyador del Premi Teresa Rebull, l’estrena de l’espectacle tindrà lloc a la Fira Mediterrània de Manresa entre el 6 i el 9 d’octubre. Posteriorment es veurà als festivals Càntut de Cassà de la Selva i a Barcelona en el marc del Connexions, tots dos coproductors del projecte.