Escolta un avançament del primer disc en solitari del guitarrista d'Els Nens Eutròfics

Roger Puig,
pop de contrastos

La imatge suggerent d'un 'Pícnic al búnquer' serà l'escollida per al títol del seu primer disc de Roger Puig. El guitarrista d'Els Nens Eutròfics publicarà el seu primer disc en solitari després de l'estiu i l'editarà La Casa Calba. A EDR ja podeu escoltar dues cançons de l'àlbum: "El dia qualsevol" i "Cançó inútil".
Text: Sandra Tello. Fotos: Alba Pujol
Sovint els grups de música publiquen un recopilatori amb els seus grans èxits quan tenen una trajectòria dilatada. En el cas de Roger Puig ha estat al revés. Des de fa molts anys el guitarrista d'Els Nens Eutròfics cultiva un projecte d'autor en solitari, i alguna vegada fins i tot l'ha defensat des dels escenaris. Ara ha trobat el moment adequat per aplegar-les en el seu debut discogràfic. Editat per La Casa Calba, sortirà a la venda al setembre i es titularà Pícnic al búnquer: "De les cançons que tenia n'he fet una selecció, i podríem dir que és un 'grans èxits' meus", valora. Les 12 cançons transiten pel pop amb un títol que juga al contrast, com passa a la resta de cançons. "No hi ha un motiu clar, de vegades les combinacions de paraules te les trobes. La idea de contrast entre conceptes o imatges que et puguin suggerir m'interessa; contrastos que no són evidents, que et descol·loquen. Com en el cas del títol, no és tan una imatge potent sinó suggerent. Un pícnic és més aviat una cosa lúdica i festiva i un búnquer té connotacions bèl·liques. Al final és comèdia i tragèdia, contrastos." 

Ja podeu escoltar en exclusiva "El dia qualsevol", cançó inclosa al disc on col·laboren a les veus Roger Mas i Nico Roig. Enregistrat al Teatre de Cal Eril i produït per Joan Pons (El Petit de Cal Eril), a l'àlbum també hi ha col·laborat el Quartet Brossa.

El disc sortirà a la venda al setembre, i per fer-ho possible aquesta setmana ha engegat una campanya de micromecenatge a Verkami amb recompenses ben originals, com ara un concert al búnquer antiaeri del Carmel.

Fa unes setmanes Roger Puig va avançar un altre tema, "Cançó inútil", un repàs dels "vestigis de l'evolució" des del dit petit del peu fins als queixals del seny.