El 2 de juliol els mallorquins presentaran la primera entrega d'una nova trilogia sonora al Teatre de Palma

Boc, cabres boges
de folk-fusió

Ells illencs Boc són un grup de música instrumental de folk-fusió esbojarrats que a principis de juliol publicaran la primera entrega d'una trilogia protagonitzada per Toni Bardo, un personatge pintoresc que viatjarà en el temps per saber quines són les causes de l'extinció de la seva espècie. El primer disc es dirà 'Sa comunitat d'en Toni Bardo' (DiscMedi, 2016) i a EDR podeu escoltar la presentació d'en Bardo.
Text: S.T. Fotos: Arxiu Boc
Abans d'entrar en matèria hem de tocar de peus a terra i conèixer Boc. La formació de Palma (Mallorca) va néixer el 2012, i és un octet amant de la música popular d'arreu del món, però també del mètal i la new age. A més, amaneixen les cançons amb tocs de ska, reggae, rock, latin, swing... Encasellar-los en alguna etiqueta seria complicat, per no dir impossible: "M'agrada molt la música folk, no el folk americà, sinó la tradició de països d'arreu com Turquia o Irlanda, per exemple", explica el compositor Joan Frontera, que ha estudiat el Grau Superior de Música Clàssica. 
 

La banda instrumental ha publicat un EP –Uep! (autoeditat, 2012)–, però és a Les mil i una (autoeditat, 2013) on consoliden el seu projecte, que va més enllà de la música i s'engrandeix amb la creació artística en altres disciplines. Les cançons s'emmarquen en la història d'una comunitat de cabretes –d'aquí també ve el nom del grup–. Prenen aquest escenari com a referència, i ara treballen en una trilogia que comença amb una catàstrofe. La comunitat de les cabretes s'ha extingit i l'única que queda ha de descobrir què ha passat.

La cabra escollida és Toni Bardo: "És un boc que s'ha vist obligat a buscar la veritat i té la missió de tornar a recuperar la població. Pot viatjar en el temps i anirà a altres èpoques a buscar personatges que l'ajudin", comenta Frontera. Com que la formació no té cantant, la història s'explica al llibret, amb contes escrits per Felip Munar i il·lustracions de Lourdes Cardenal. 

Sa comunitat d'en Torni Bardo és el primer disc, on es presentaran els personatges; al segon hi apareixeran els dolents, i el tercer encara s'ha de veure. L'àlbum sortirà a la venda el mateix dia de la presentació en directe, que tindrà lloc el 2 de juliol al Teatre de Palma (20 h). Les entrades es poden comprar a través d'aquest enllaç.