Aquest divendres 29 de juliol Joan Isaac inaugura la 8a edició del festival Camallera Cançó d'Autor

La República d'estiu
de la cançó d'autor

El petit municipi de Camallera, a l'Alt Empordà, es prepara per al festival de cançó d'autor que cada estiu aplega mitja dotzena d'artistes en un format proper al públic. Joan Isaac obrirà la vuitena edició aquest divendres 29 de juliol, la qual s'allargarà fins al 7 d'agost amb la música de El Niño de la Hipoteca, Borja Penalba i Mireia Vives, Rusó Sala i Pau Alabajos, entre altres.
Text: Andrea Romanos. Fotos: Arxiu EDR


El festival Camallera, Cançó d'Autor, dirigit per Pere Camps –Premi Nacional de Música i director del BarnaSants– amb la complicitat dels joves de la Casa de Cultura de Camallera celebra aquest 2016 la vuitena edició. Obrirà l'edició d'enguany a la plaça Feliu de Camallera el músic de llarg recorregut Joan Isaac. El cantautor d'Esplugues de Llobregat interpretarà el seu darrer disc, Joies italianes i altres meravelles (Picap, 2015), on ha versionat una desena de cantautors italians de diverses generacions com Giorgio Conte, Fabrizio de André o Vinicio Capossela. Les 'altres meravelles' són peces d'amics com Silvio Rodríguez, Luis Eduardo Aute o Luis Pastor que Isaac versiona.

Els dies següents, a raó d'un artista per dia, trepitjaran el mateix escenari el nou format acústic del youtuber El Niño de la Hipoteca (30 de juliol), la dolça veu de la cantautora empordanesa Rusó Sala (31 de juliol), el record al poeta Federico García Lorca pel trio Stella Maris (4 d'agost), el deliciós duet captivador de Borja Penalba i Mireia Vives (5 d'agost), l'aniversari dels 10 anys de Dani Flaco (6 d'agost) i les cançons d'amor ferotges de Pau Alabajos (7 d'agost).La República de les paraules crítiques

Sota aquest lema se celebrarà la vuitena edició del festival empordanès. Abans de les actuacions musicals, tindran lloc diverses activitats com ara projeccions de documentals, titellaires i xerrades sobre l'actualitat política. D'una banda el politòleg i líder de Podemos Juan Carlos Monedero reflexionarà al voltant de Política per a temps de confusió: Més enllà de la mediocritat, mentre que el periodista Sergi Picazo moderarà una conversa a tres bandes amb el nom de Què fer? amb la presència dels polítics d'esquerres Xavier Domènech (En Comú Podem), Eulàlia Reguant (CUP) i Joan Tardà (ERC).