des de l'objectiu

Marillion, Pigmy, Jorge Drexler, John McLaughlin, Molotov, Steve Vai, El Petit de Cal Eril, Albert Pla, Ivette Nadal i Manolo García

 
Text i fotos: Xavier Mercadé
Marillion (1) és un dels noms clàssics del rock simfònic i progressiu i no van decebre als seguidors que van omplir la sala Barts l'11 de juliol.

El dia 12 es va presentar a l'FNAC el llibre No hay entradas (66 RPM Edicions, 2016) d'Alfred Crespo. L'acte va comptar amb l'acutació de Pigmy (2) en format acústic.

La pluja no va tenir compassió de Jorge Drexler i Luciano Supevielle (3) en el seu concert al Teatre Grec del passat 13 de juliol. Quan tot just portaven un desena de cançons, l'aiguat va obligar a cancel·lar el concert.

Ja feia temps que John McLaughlin (4) no trepitjava escenaris barcelonins. El reconegut guitarrista va actuar a la sala Barts el passat 20 de juliol acompanyat per The 4th Dimension. A l'altra banda de l'avinguda Paral·lel els mexicans Molotov (5) van convertir la sala Apolo en una veritable olla a pressió amb el seu rock contundent i divertit.

El virtuós guitarrista Steve Vai (6) va voler celebrar el 25è aniversari del seu disc Passion & Warfare amb un concert incendiari a la sala Barts la nit del 21 de juliol.

El festival Anòlia d'Igualada va accelerar el motor aquest passat cap de setmana amb el gruix de la seva programació on van destacar les actuacions d'El Petit de Cal Eril (7) i Albert Pla (8) la nit del 22 de juliol.

El festival de la Porta Ferrada va viure una gran nit la vetllada del 23 de juliol amb les actuacions d'Ivette Nadal (9) i Manolo García (10), el qual va oferir un llarguíssim i complert concert.