El dijous 6 d'octubre la Taverna de la Fira Mediterrània acollirà la final del IX Concurs Sons

Els finalistes del Concurs Sons desfilen per Enderrock TV

Manresa es prepara per rebre les quatre propostes finalistes del IX Concurs Sons de la Mediterrània, i per fer baixar els nervis aquesta setmana passen pel programa Enderrock TV d'El Punt Avui TV i La Xarxa. Saurí, La Puça Diatònica, Criatures i Barcelona Ethnic Band interpretaran una cançó en directe i explicaran com es preparen per a la final. 
Text: Sandra Tello. Fotos:
Dilluns 26: "Brilla", de Saurí
Un saurí és una persona que busca aigua oculta sota terra. Amb aquest esperit, el quintet d'Albinyana arriba al fons de la música tradicional i li dóna un aire renovat. Una descoberta sonora i tel·lúrica que uneix Orient, Occident i les Amèriques.



Dimarts 27: "Buscant l'oest", de La Puça Diatònica

Veterans del concurs, el sextet de la Bisbal d'Empordà saben quins són els elements per fer ballar tothom: el so de la gralla, el sac de gemecs, l'ska, el xotis, l'amor i les reivindicacions. La música de taverna ressona a l'Empordà i connecta amb la tradició escocesa i irlandesa; d'aquí vénen les faldilles de quadres. 



Dimecres 28: "Corrida integral", de Criatures

Provinents de Granollers i Vilafranca del Penedès, la gralla d'Ivó Jordà i l'acordió diatònic de Marçal Ramon conversen a la perfecció en un nou projecte d'arrel tradicional catalana. Criatures fan dels instruments de carrer una proposta cambrística que beu d'obres del tenorista Jordi Molina i l'acordionista Perepau Ximenis, de Jordi Fàbregas i de Max Havart, i també toquen temes propis. 



Dijous 29: 
"Kabala Körtsus", de Barcelona Ethnic Band 
Fa 7 anys que la formació recull un repertori de tradició oral d'arreu del món, en una recerca constant de l'autenticitat de la música tradicional. L'octet barceloní ha actuat en festivals de música ètnica, i fruit de les trobades i coneixença amb altres músics va incorporant noves cançons. Han cantat cançó d'arrel mediterrània i balcànica, i ara ja treballen en un segon disc exclusivament del nord d'Europa que es titularà Nordic Nights.