Estrenem una cançó dels bilbaïns amb Santi Balmes (Love of Lesbian) cantant en euskera

Euskal Herria Sona amb Zea Mays

Prop d'una desena de bandes del País Basc actuaran a Barcelona fins al 17 de desembre en una nova edició del festival EH Sona. Entre aquestes hi ha Zea Mays, que l'any que ve complirà 20 anys. A EDR estrenem la cançó "Orain" en col·laboració amb Santi Balmes (Love Of Lesbian), i sortegem dues entrades dobles per al concert que oferiran el 12 de novembre a la sala Razzmatazz 3.
Text: Andrea Romanos. Fotos: Xavier Mercadé i Zea Mays
 
El 2017 es compliran 20 anys del naixement de la banda bilbaïna Zea Mays. Ho celebren llançant al mercat el seu vuitè disc d'estudi, Harro (que vol dir 'orgullosos'), un recull de quinze nous temes produïts per l'anglès Dave M. Allen –amb qui ja van treballar en l'anterior àlbum, Da (2013)–, responsable d'alguns dels millors discos de The Cure i un dels productors destacats de la new wave, el synth pop i el rock gòtic.

Declarats seguidors de Love of Lesbian, la banda ha dut a terme una col·laboració amb el seu cantant, Santi Balmes, que estrenem en exclusiva a EDR. "El Santi ha fet un gran esforç i ha cantat en euskera, i ha deixat el llistó molt alt, perquè ho ha fet perfecte i ha quedat preciós", explica el guitarrista de Zea Mays, Iñaki Imaz 'Piti'. "La cançó diu que és el moment de matar els fantasmes i les pors de cadascun i que és el temps de l'empoderament per saltar al buit i poder amb tot ara (orain)."

El grup actuarà el 12 de novembre a Barcelona en el marc del Festival Euskal Herria Sona, que any rere any porta a la capital catalana un recull de grups per saber què es cou pel País Basc. El cartell de l'EH Sona el completen Baobabs Will Destroy Your Planet (4 de novembre), Trikipoteo + En Tol Sarmiento (5 de novembre), Izaki Gardenak (11 de novembre), La Basu (18 de novembre), Begiz Begi + Willis Drummond (19 de novembre), Esne Beltza (26 de novembre), Zarpazo! A Cicatriz (26 de novembre) i Doctor Deseo (17 de desembre).

Vols anar al concert?
Enderrock i Euskal Herria Sona et conviden al concert que la banda oferirà el 12 de novembre a les 20.30 h a la sala Razzmatazz 3 de Barcelona. Si els vols veure en directe, només cal que omplis aquest formulari i entraràs en el sorteig de dues entrades dobles. Uns dies abans del concert anunciarem els guanyadors a través de les nostres xarxes i hi contactarem per correu electrònic. Sort!