El barceloní presenta el primer disc en solitari

Enric Montefusco, narrant el barri

Tot just un any després de la dissolució de Standstill, el que va ser líder i compositor de la banda, Enric Montefusco, engega un nou projecte en solitari. El seu primer fruit, 'Meridiana' (Sony Music / Buena Suerte), fa referència a l'avinguda barcelonina i és l'excusa perfecta per fer un retrat generacional des del punt de vist polític, social i cultural.
Text: Andrea Romanos. Fotos: Alberto Gamazo
 

Més proper a l'estètica popular que als estàndards de l'indie, Montefusco revesteix les cançons de violins, acordions, cors i panderetes. Sense anar més lluny, "El riu de l'oblit", l'únic tema en català del disc, sona a través dels compassos del vals. "De manera natural m'han sortit cançons amb una intenció molt d'arribar a la gent, molt de simplificar les coses i comunicar-les clarament, i això m'ha acostat inconscientment a la música popular", explica l'artista.

"Crec que la infància i la joventut de cadascun tenen moltes lectures. La que jo volia explicar en aquest disc té relació amb el fet social, polític i cultural, amb el que vaig rebre a través de la televisió, l'escola i també en menor mesura de l'entorn familiar", diu l'artista. Tot això lliga molt bé amb l'acompanyament musical: "Per mi és coherent. Part de la meva feina, o com jo l'entenc, és fer coses que siguin compactes, que siguin una unitat i que siguin conseqüents. Em prenc bastant seriosament intentar trobar sempre una estètica d'acord amb el que vull dir", afegeix.

Montefusco va presentar les cançons per primera vegada al Mercat de Música Viva de Vic en un format reduït amb ell mateix a la veu i la guitarra, acompanyat del bateria Ramon Rabinad, provinent del món del Jazz; Pere Jou de Quart Primera als teclats i l'acordió, i Aleix Puig del Quartet Brossa al violí, i tornarà a actuar amb ells el 14 de desembre al Casino l'Aliança de Barcelona. 

El músic espera poder portar els diferents registres del disc a diversos escenaris, ja siguin sales, teatres o festivals: "Aspiro a ser a tot arreu i per a tots els tipus de públic, perquè la meva música no està pensada per a gent amb un bagatge cultural o una estètica concretes. M'agrada pensar que el que dic ho pot entendre qualsevol persona", conclou el músic.