EDR avança "La dolça por" i la musicació d'"Ara és demà" de Miquel Martí i Pol

Jo Jet i Maria Ribot, al marge del camí marcat

'Lliure o descansar' (autoeditat, 2016) és el segon disc del duet manresà Jo Jet i Maria Ribot, que s'autoediten després d'una campanya de micromecenatge a Verkami amb èxit. L'àlbum té la producció de Jordi Casadesús (Núria Graham, La iaia, Pau Vallvé), assistida per Mau Boada (Esperit!, Les Aus) a l'estudi improvisat del centre artístic Konvent de Cal Rosal. 
Text: Helena Morén Alegret Fotos: Unai Mateo

 
Lliure o descansar és un disc conceptual que planteja la dicotomia d'haver de triar entre dos camins: "El que ens fa feliços i ens realitza, o bé el camí marcat que segurament ens dóna una seguretat més física, però que no ens omple tant", explica Maria Ribot. La veu principal del duet en aquest disc ha escrit la lletra de "Blau", i les deu restants les ha escrites en Jet, excepte una més, que és la musicació del poema "Ara és demà" de Miquel Martí i Pol. A EDR estrenem aquesta troballa juntament amb "La dolça por".

L'avançament presenta les dues cançons amb els videoclips que han realitzat seguint els valors que es marca el duet, no només en l'aspecte artístic. Cadascun dels dos components ens explica les cançons des del seu punt de vista. "La dolça por", Ribot la destaca com una cançó que reflecteix "les ganes de trobar algú i estimar-lo, però sempre amb la por al darrere de quedar-se sol", mentre que per a Jet transmet algun matís més: "La felicitat d'estar enamorat encara que sàpigues que no serà per sempre".Pel que fa a "Ara és demà" de Miquel Martí i Pol és el primer poema que musica el duet, assegura Maria Ribot, que comenta com fins ara només havien fet una versió, la de "Hi haurà un dia que durarà anys" d'Ovidi Montllor. Diu que és una cançó que apunta cap als cicles vitals, i Jet rebla: "És un poema que em va xocar molt, i que té a veure amb Lliure i descansar. L'únic que és continu a la vida és el canvi. La vida són cicles constants que hem de seguir per ser-hi lliurement".