Repassem els protagonistes del cartell musical de les Fires de Sant Narcís:
de Ramon Mirabet a Paula Valls

Gironins per un dia

Del 28 d'octubre al 6 de novembre Girona acollirà una nova edició de les Fires de Sant Narcís. Conegudes popularment com les Barraques de Girona, la programació musical és extensa i apte per a tots els gustos: des de la música negra de Funkystep & The Sey Sisters i Paula Valls fins al reggae-pop d'Oques Grasses, l'indiefolk de Joana Serrat i el rock d'autor de Xarim Aresté. Els músics d'arreu dels Països Catalans pugen als escenaris per ser gironins per un dia.
Text: Sandra Tello. Fotos: Arxiu EDR
Les Fires de Sant Narcís són un dels grans esdeveniments de l'any, la festivitat de la capital gironina que omple la ciutat de música al llarg de 10 dies amb músics d'arreu de Catalunya. Divendres 28 el mestissatge sonarà a ritme de reggae amb Oques Grasses i més íntim amb Animal, mentre que l'endemà la proposta familiar de Macedònia oferirà un dels darrers recitals de la tercera generació de la banda, juntament amb l'actuació nocturna del consolidat Ramon Mirabet i la nova veu soul de Paula Valls.



Els garrotxins Teràpia de Shock han anunciat la seva dissolució, i a les Fires de Sant Narcís tindreu una de les últimes oportunitats de veure'ls en directe, en la nit de diumenge 30 d'octubre al costat de l'Orquestra Diversiones. A la vetllada de la Castanyada, vigília de Tots Sants, la música bascula entre la música d'autor –més rockera per part de Xarim Aresté i més indie pel que fa a Joana Serrat– i els ritmes més contundents dels valencians Smoking Souls i els bascos Berri Txarrak



Si una cosa té clara la formació encapçalada per les germanes Sey és que el soul i el funk són la seva raó de ser. Després de temptejar el terreny de les versions, Funkystep & The Sey Sisters presentaran divendres 4 de novembre el seu debut de temes propis, A Matter of Funk (RGB Suports, 2016), un treball carregat de bones intencions. 

L'últim dissabte la nit serà sonada. Projectes més propers i a cau d'orella dels duets Maria Arnal i Marcel Bagés i Feliu Ventura i Xavi Sarrià compartiran cartell amb els reivindicatius maresmencs Ebri Knight i la revelació actual de l'escena alternativa valenciana, La Raíz.