Escolta la versió d'"El pueblo unido" de Quilapayún amb Talco i Aspencat

La revolta popular d'Ebri Knight

Els argentonins Ebri Knight tancaran gira a la sala Apolo de Barcelona el proper 23 de desembre en un gran concert que han anomenat L'última espurna i on s'acompanyaran de diversos convidats. Al llarg del camí fins a apagar les flames el grup ha anat revelant diverses sorpreses, la darrera de les quals és la seva particular versió de la cançó "El pueblo unido" del grup xilè Quilapayún, que canten amb Talco i Aspencat.
Text: Redacció. Fotos: Xavier Mercadé
"El pueblo unido" és segurament la cançó més icònica de la música protesta xilena. Va ser composta i cantada pel grup Quilapayún als anys setanta, encara durant el govern de Salvador Allende. Més tard, amb la dictadura militar d’Augusto Pinochet, aquesta cançó va esdevenir un himne de revolta i resistència. I d’aquí es va convertir aviat en una de les cançons protesta més conegudes i cantades arreu del món.

"Amb la voluntat de recuperar i transmetre aquest missatge ple de força i amb la voluntat d’estendre el llaç internacionalista amb els pobles llatinoamericans, vam decidir treballar aquesta versió, duent la cançó al terreny d’Ebri Knight", explica el baixista del grup, Albert Avilés. Però no ho han volgut fer sols i per això s'han acompanyat de Kiko Tur d’Aspencat i Tomasso de Mattia 'Dema' de Talco. "Tots dos són bons amics i companys de camí i ha estat increïblement fàcil poder treballar-ho amb ells", diu Avilés.Aquest single és també l’última sorpresa abans del 23 de desembre, data en què la banda encendrà L'última espurna a la sala Apolo de Barcelona. "Aquest concert és un final de gira, però és força més; serà un espectacle en què ens rodejarem de gent estimada per cantar i passar una nit que esperem que sigui inoblidable." Entre els amics i amigues que els acompanyaran hi seran també Tur i Dema, amb qui estrenaran per primera vegada "El pueblo unido" en directe.

"Serà una nit molt especial per a nosaltres, i esperem que així sigui per a les persones que han decidit acompanyar-nos i que ens han donat força exhaurint les entrades un mes i mig abans. No ens ho esperàvem i estem profundament agraïts. Aquesta cançó és també part d’aquest agraïment", comenta el baixista. A més a més, L'última espurna serà el primer concert que la banda enregistrarà en directe.

L'última espurna abans d'encendre nova foguera
Tot i ser l’última espurna d’aquest 2016, després del concert del dia 23 la banda no s'aturarà pas. A principi del 2017 acompanyaran Talco en una gira de deu dates per Suïssa i Alemanya, en què alternaran amb alguns concerts en solitari. A més a més, en tornar es reenganxaran a les festes del país, perquè, com diu Avilés, "encara ens queden moltes places per visitar i molta gent a qui conèixer, sempre amb la vista posada en el futur i els projectes que vindran".