La banda celebra 10 anys estrenant clip, documental i disc en vinil

The Penguins o la versió reggae de Bob Dylan

El grup de Sant Feliu de Llobregat The Penguins va publicar a l'abril un doble nou disc, 'Reggae per Xics 5 anys' –orientat als nens– i 'X' (Buenritmo Records, 2016), per als més grans. Per continuar celebrant el desè aniversari, ara el grup estrena a EDR un clip d'un dels temes del disc per a adults 'X', una relectura de "Mr. Tambourine Man" de Bob Dylan, que porta al terreny del reggae en la seva versió particular.
Fotos: Xavier Mercadé
El clip, dirigit per Joan Riera, s'endinsa en el procés d'un concert de la banda, des del moment de carregar la furgoneta fins als minuts previs a sortir a l'escenari, aportant una mirada fresca i propera del que representa un bolo. La banda va enregistrar el vídeo per "Mr. Tambourine Man" aquest estiu, en tres dels concerts que van fer a Palamós, Setmenat i Calaf. "La idea era transmetre la nostra manera de viure els concerts, per això hi vam voler incloure imatges de diversos moments en diferents concerts, i ho hem volgut fer amb aquesta cançó, que associem molt al fet de viatjar amb el grup i al tipus de vida que duem com a músics", explica el saxofonista, Eduard Polls.Després de fer un munt de concerts aquest any, aquesta setmana The Penguins volen posar la cirereta del pastís a la celebració del desè aniversari de la banda, i és que a més a més presenten un documental i el darrer disc en vinil. La presentació del documental The Penguins & Reggae per Xics. L'impuls de la música serà dijous 15 de desembre al cinema CineBaix de Sant Feliu de Llobregat –d'on és la banda–, i el dissabte 17 trauran a la llum l'edició en vinil del disc X i de Reggae per Xics 5 anys en un concert a la nit també a Sant Feliu.

El documental vol descobrir les claus del fenomen Reggae per Xics i fa un repàs per la història de la banda. És, per tant, un recorregut a la intensa trajectòria de The Penguins, que durant aquests anys han apostat per un doble projecte que en tots dos casos revindica la música com a impuls vital i transversal per a totes les edats. I és també una aproximació a la força de la música popular, tal com demostra l'èxit de la proposta Reggae per Xics, que enllaça el potencial del reggae amb el de les cançons tradicionals.