L'espectacle tancarà l'any al Bornet de Cançons el 24 de desembre

Trau i Gavaldà, jugant amb els clàssics

Trau, el grup de moda de la nova fornada del pop català, s’ha aparellat amb Lluís Gavaldà per presentar una nova proposta musical: es tracta de jugar amb els clàssics del pop, versionant els grups dels seixanta que van bastir les bases de la música popular. The Beatles, The KinksThe Beach BoysThe WhoThe Rolling Stones i Bob Dylan són reinterpretats per a tots els públics a l'espectacle 'Lluís Gavaldà i Trau jugant amb els clàssics', que tancarà l'any al Bornet de Cançons amb un concert el 24 de desembre a les 12 h.
Fotos: Xavier Mercadé
Lluís Gavaldà i Trau jugant amb els clàssics és un espectacle familiar on la formació de Sant Boi i el músic de Constantí ensenyen als més petits les cançons dels grans mestres del pop dels seixanta. "Volem trencar amb la idea que els nens i nenes només poden escoltar música infantil. Ells són esponges capaces d’entendre al que entri per les seves orelles, i és per això que volem proposar un repertori amb cançons icòniques d’aquella època: explicar qui eren, com eren, algunes anècdotes i, sobretot, com sonaven", diuen Trau.



"Trau i jo ens vam conèixer quan ells enregistraven el seu primer disc, i jo em vaig posar pesat que hi volia col·laborar", explica Luís Gavaldà. Quan al líder d'Els Pets li van proposar de fer un concert especial per presentar la sisena edició del festival Minipop, de seguida va pensar de fer alguna cosa que tingués a veure amb els clàssics del pop, "els grups que es van inventar el llenguatge sobre el qual ha escrit el seu discurs tota la història del rock", comenta. "Vam quedar amb Trau a veure si podíem fer una cosa plegats i quan feia tres minuts que estàvem junts ja estàvem flipant del que estava sortint. Va ser una connexió immediata: teníem els mateixos referents, els mateixos ídols. La resta va ser bufar i fer ampolles", assegura el cantant.

Després d'aconseguir decidir el repertori, acotant les versions a l'època del 1965 al 1967 ("tres anys en què el pop va arribar a la majoria d'edat", diu Gavaldà), la banda va oferir un primer concert al Teatre de Tarragona. I tot i els nervis, diuen Trau, "tot va anar com una seda, i les dues parts vam decidir que aquell espectacle no podía morir allà". Al llarg del 2016 l'espectacle s'ha estat movent per diferents escenaris de Catalunya, festivals com l’Aphònica, l‘Acustica de Figueres o el Festival Emergent, entre altres. Ara, acabaran l’any amb aquest concert a Barcelona en un escenari tan especial com és el Born CCM, dins el cicle Bornet de Cançons, on passaran pels Beatles, els Beach Boys, els Rolling Stones, els Kinks, els Who, i alguna sopresa més. Després del concert es farà un petit taller perquè els més petits deixin anar la seva faceta més artística i creativa i costumitzin diferents imatges icòniques dels seixanta.