Des de l'objectiu

Francesc Burrull, Leon Benavente, Corizonas, Isabel Pantoja, Los Locos del Oeste, Ray Collins, John Mayall i Terra i Cultura

 
Text i fotos: Xavier Mercadé
El 16 de febrer es va presentar a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm l'última tongada de finalistes de la votació popular dels Premis Enderrock i també el reconeixament al mestre Francesc Burrull (1), que va intepretar tres temes al piano.

Hi ha concerts que són difícils d'oblidar, com ho va ser la descàrrega emocional de Leon Benavente (2) en una sala Apolo plena com un ou la nit del 16. I l'endemà, a la sala petita de l'Apolo hi van actuar els madrilenys Corizonas (3) amb el seu directe addictiu.

La tonadillera més reconeguda de l'Estat, Isabel Pantoja (4), va tornar als escenaris al Palau Sant Jordi de Barcelona la nit del 18 de febrer.

El 20 de febrer es va viure una nit de rock vintage, country, sons clàssics i neoswing a la sala Bikini amb un doble cartell format per Los Locos del Oeste (5), un dels projectes del guitarrista Mario Cobo, i els nord-americans Ray Collin's Hot Club (6).

Clàssic entre clàssics, el nom del mestre John Mayall (7) està íntimament lligat a la història del blues britànic. Ho va tornar a demostrar el passat 21 de febrer a l'escenari de la sala Apolo.

El 17 de febrer es va celebrar una nova edició del certamen Terra i Cultura en el marc del cicle Born de Cançons. Promogut per Lluís Llach (8), hi van actuar finalistes d'aquesta edició com Ona Nua (9), Mireia Vives i Borja Penalba (10), Magnus Luna (11) i el guanyador de l'anterior edició, Bertomeu (12).