Mazoni, Itaca Band i Maria Arnal i Marcel Bagés treuen disc just abans de Sant Jordi

Una setmana carregada d'estrenes

Els divendres solen ser dies de novetats discogràfiques. Perquè arriba el cap de setmana i perquè la gent té ganes i temps de refrescar-se amb cançons que encara no havia sentit mai. Aquest 21 d’abril és un dia important en l’actualitat musical del país: just a la prèvia de Sant Jordi es publiquen tres discos dels quals de ben segur se sentirà a parlar i que protagonitzaran festivals i cicles d'aquest estiu. Te'ls presentem.
Text: Marcel Pujols. Fotos: Arxiu EDR
1. Carn, os i tot inclòs (BankRobber, 2017) de Mazoni 

El retorn en clau acústica del bisbalenc Jaume Pla és fruit del canvi constant que mou la carrera del músic que va començar ja fa més d’una dècada amb Holland Park. Havent cantat en anglès, explorant terrenys electrònics, clàssics o rockers, ara ha volgut anar a l’arrel de les cançons i fer-ho tot amb una sola guitarra i la seva veu. A l’estil de grans com Bruce Springsteen o Neil Young, Mazoni només s’acompanya en aquest disc de la veu de Judit Neddermann. Descobrir un nou artista en el vuitè disc de la seva trajectòria no sol ser habitual.



2. Explosiva (Halley Records, 2017), d'Itaca Band

El quart disc de la banda de Montcada i Reixac promet ser un nou revulsiu contra la tranquil·litat. Itaca Band tornen amb les piles carregades després de dos anys de gires constants per Catalunya, l'Estat espanyol i el món en general. Amb Explosiva volen fer evolucionar el So Barcelona, i tot i la clara aposta pel rock també hi afegeixen elements del pop mainstream anglosaxó com els sàmplers, que poden recordar Justin Bieber o Coldplay. Entre els artistes que hi han col·laborat hi ha La M.O.D.A, Tremenda Jauria i La Raiz.



3. 45 cerebros y un corazón (Fina Estampa, 2017), de Maria Arnal i Marcel Bagés

Amb els tres avançaments del primer disc com a tal del duet ja s’ha aixecat una polseguera pròpia dels grans noms, perquè posen els pèls de punta i perquè continuen pel camí iniciat a l’EP de debut, Verbena (Fina Estampa, 2016). Les emocions fortes continuen, aquesta vegada afegint el castellà com a llengua vehicular de les cançons, que repeteixen la fórmula de la veu de Maria Arnal i la guitarra heterodoxa de Marcel Bagés. Les lletres van a càrrec d’Arnal, però també es recorden de grans poetes com Joan Vicenç Estellés o amics com Héctor Arnau.