Avancem la cançó "Un pla perfecte" del seu nou disc 'Sortir per la finestra'

Marc Parrot salta per la finestra

"Aquesta vegada és un disc de cançons més formals, però fet amb tota la llibertat creativa i tots els registres que m'ha vingut de gust experimentar des del punt de vista estilístic i d'interpretació", explica Marc Parrot. 'Sortir per la finestra' (Música Global, 2014), la seva novena referència discogràfica –cinquena de la seva etapa en català– es presentarà el 19 de setembre al Mercat de Música Viva de Vic i el 23 arribarà a les botigues. EDR es cola per la finestra de l'estudi per començar a escoltar en primícia les noves cançons del cantant, compositor i productor maresmenc.
Text: Sandra Tello / Elisenda Soriguera. Fotos: Queralt Antú i Xavier Mercadé


Sortir per la finestra són tot un reguitzell de "cançons fetes sense complexos ni condicionants; totes comparteixen un ADN que segur que els qui em segueixen sabran reconèixer", assegura Marc Parrot. És el seu cinquè disc en català, si posem en el recompte el disc commemoratiu 50 anys de la Nova Cançó (Música Global, 2009). "Durant un temps he anat apuntant idees que em semblava que tenien una cançó amagada. Les he desenvolupat i gravat, i després he escollit les que més m'agradaven per a la producció final", afegeix Parrot.

El resultat arribarà el 23 de setembre i quatre dies abans es presentarà al Mercat de Música Viva de Vic: "El títol m'evoca tota una sèrie d'imatges que estan relacionades amb com em sento en determinats moments. M'agrada la imatge recorrent de l'amant que marxa per la finestra a plena nit, el lladre que s'escapa carregat de joies, però sobretot, com diu la cançó que titula el disc, sortir per la finestra a través de la vista i arrossegar-hi el pensament".
 
Si ara fa uns dies ja es va estrenar "Un pla perfecte", el senzill que encapçala el nou treball, aquesta setmana a EDR avancem un nou tastet del disc, la cançó "El lladre de somnis"."Hem treballat el disc en tres fases. Vam començar enregistrant tots alhora les cançons que anava fent. Quan en tenia quinze o setze vam deixar passar uns dies abans de decidir quines volíem treballar, i llavors vam fer arranjaments nous en alguns casos i vam canviar tons i tempos de les que no acabàvem de veure clares. Un cop treballades vam fer una segona selecció i finalment ens vam dedicar a mesclar les millors", detalla Marc Parrot. A l'estudi ha treballat acompanyat de Joan Anton Mas a la bateria i percussions, Marc Prat al baix i contrabaix, Santi Careta, David Soler i Camilo Pérez a les guitarres i Dani Ferrer als teclats, vibràfon i trompa.
 
En directe
"Estem treballant amb moltes ganes amb la Queralt Antú per oferir una posada a escena diferent. L'espai anirà canviant a cada cançó amb el disseny de la llum i les projeccions", avança Parrot sobre el nou directe. La nova escenografia s'estrenarà el divendres 19 de setembre a les 23.30 h a la Carpa Negra del Mercat de Música Viva de Vic.