Estrenem "El martell", un dels nous temes de la formació lleidatana

L'Home Llop & The Astramats, reggae des de ponent

L'alter ego musical de Pau Llop, L'Home Llop, està immers en la producció del seu nou projecte, amb dos conceptes clars: d'una banda, recollir les versions que es van fer als anys seixanta a Catalunya, i de l'altra, prendre el referent dels grups skatalítics del país; i mesclar-ho aquestes cançons amb els ritmes jamaicans. L'artista ha engegat una campanya de micromecenatge per acabar-ho de "coure a foc lent", però no ho fa sol. Ha tingut l'ajuda i la col·laboració de Marc Serrats 'Xerramequ' i una sèrie de músics de la seva terra, com Jordi Rexach 'Mante', Heura Gaya o David Esterri 'Lo Pardal Roquer': The Astramats. Després d'"Ulls de color mel" i "Jamaica ska", a EDR estrenem una nova cançó: "El martell".
Text: Anna Mateus. Fotos: Joan Cantó i Oriol Clavera


"Des de ben jove, sempre m'ha agradat imaginar quin disc m'agradaria gravar o en quin grup m'agradaria tocar." Fa dos anys Pau Llop va deixar de pensar-hi i va decidir dur-ho a terme, i el resultat és un àlbum que conté una dotzena de temes i "diverses rareses i instrumentals". El concepte del disc era clar, adaptacions en català a ritme jamaicà: "D'una banda, recollir les versions en català que es van fer als anys seixanta a Catalunya, amb una militància de normalització de la llengua en la música moderna, i per altra banda, mesclar-ho am els ritmes jamaicans com l'ska, el rocksteady i el reggae", comenta Llop. 

Pel procés de gravació hihan passat diversos músics de la seva terra, entre els quals Marc Serrats 'Xerramequ', Jordi Reixach 'Mante', David Esterri 'Lo Pardal Rocker' o Victor Ayuso. De moment ja ha avançat algunes de les cançons que inclourà el disc: la versió a ritme jamaicà de "Brown Eyed Girl" de Van Morrison, traduïda en català per Els Pets com a "Ulls de color mel", o "Jamaica Ska" de Keith & Ken. A EDR estrenem "El martell" ("If I Had A Hammer) de Pete Seeger, que va versionar a reggae Nicky Thomas, i Queta&Teo van traduir al català. 



L'edició oficial del disc serà en vinil: "Des de fa uns anys sóc consumidor de vinils. M'agrada la idea de veure el disc en un suport molt potent gràficament i que, per escoltar-lo, s'hagi de fer com un procés ritual: treure'l de la funda, espolsar-lo, posar-li l'agulla, engegar el tocadiscos...". A més, també se'n farà una edició en CD, que permetrà arribar a més gent.

"No tinc formació musical, però sí que he viscut la música com una part imprescindible, que sempre m'acompanya en el meu dia a dia", explica Pau Llop. Membre fundador d'Escalivada, amb qui ja va gravar un parell de treballs, explica que gaudien més del que vivien al costat dels seus amics que de "l'afany de reconeixement o èxit". "M'agrada arrencar a cantar garrotins i, de fet, en una d'aquestes glosades va ser quan en Carles Belda em va batejar com a Home Llop", afegeix. 



No dubta ni un moment sobre el panorama musical de la seva terra: "La consideració que es té sobre tot el que es mou a Ponent és força equivocada i, sobretot, es fonamenta en el desconeixement. D'una banda, tenim músics i grups amb més reconeixement, com Renaldo&Clara, Meritxell Gené o La Familia Torelli, i de l'altra una gran massa de grups i músics professionals i amateurs que en podríem dir 'picapedrers' o invisibles, amb un gran potencial i professionalitat, que formen una forta i connectada escena local". 

Per acabar d'arrodonir el projecte, L'Home Llop & The Astramats han engegat una campanya de micromecenatge: "Qui vulgui ser partícip d'un projecte de proximitat, fet amb molta cura i, en definitiva, moure el cos a ritme jamaicà de versions en català, que no dubti i que s'hi sumi!".