Escolta "Hazme sufrir" de Los Burros amb la col·laboració d'Adrià Puntí

El retorn antològic de Los Burros, Los Rápidos i El Último de la Fila

Primer van ser Los Rápidos amb Manolo García. Un cop es van conèixer amb Quimi Portet es van rebatejar amb el nom Los Burros, i més tard va arribar l'època d'El Último de la Fila. Ha plogut molt. 35 anys després i fent carrera per separat, els dos artistes catalans de més èxit de la dècada dels 80 i 90 s'han retrobat per regravar les cançons que van marcar una època. Sony Music publica una capsa de 5 CD, i a EDR podeu escoltar la revisitació de "Hazme sufrir" amb la inconfusible i magnètica col·laboració d'Adrià Puntí. A més, podeu veure una selecció d'imatges inèdites de la darrera actuació de Los Burros l'any 1987.  
Text: Redacció. Fotos: Xavier Mercadé
 
S'ho han passat d'allò més bé. Així ho explicava Quimi Portet a Enderrock, després que Sony Music anunciés el projecte discogràfic que tenien entre mans. Sembla que no els veurem junts en directe, ni tampoc trobarem El Último de la Fila al cartell de cap concert.

Ara bé, amb el paquet de cinc discos que des de divendres 20 de novembre va sortir a la venda no ens podem queixar. La revisitació inclou el primer disc homònim de Los Rápidos del 1981 remasteritzat, un àlbum de Los Burros amb versions actualitzades (com ara "Llanto de pasión"), i un doble directe de l'última gira d'El Último de la Fila que conté tres versions d'estudi actuals (aquí podeu escoltar "Insurrección"). 
   
 
Quimi PortetManolo García i tota la tropa es van tancar als estudis MusicLan a l'Alt Empordà per treure la pols a algunes cançons, com ara el tema que estrenem en exclusiva a Enderrock.cat: "Hazme sufrir" de Los Burros. I per si no fos prou s'hi ha animat un altre geni, el saltenc Adrià Puntí. Les comparacions són odioses, però aquí teniu la cançó original, inclosa al disc Rebuznos de amor (Belter, 1983).