Des de l'objectiu

Richard Hawley, Texas, Trau, The Zombies, Txarango i Kurt Vile

 
Text i fotos: Xavier Mercadé
El Festival del Mil·lenni va inaugurar la 17a edició amb la tendresa emotiva que impregna les cançons de Richard Hawley (1), amb un gran concert a la sala Apolo (Barcelona) el dia 17 de novembre.

Cada nova visita de Sharleen Spiteri i els seus Texas (2) és com el retrobament amb uns vells amics que sempre ve de gust veure per recordar històries viscudes i velles cançons. La nit del 18 de novembre la sala Razzmatazz en va ser testimoni una vegada més.

El cicle de concerts Born de Cançons a El Born Centre Cultural la vesprada del 18 de novembre va ser el mar perfecte per a la presentació de les cançons de Déu vos guard (DiscMedi, 2015) de Trau (3). Tot i l'accidentat inici del concert, els de Sant Boi de Llobregat van presentar la seva sòlida proposta amb regust seixanter.

I justament vinguts d'un túnel del temps dels anys seixanta van aparèixer The Zombies (4) actuant a la sala Bikini (Barcelona) el 20 de novembre. Va ser una vetllada per a la nostàlgia a càrrec d'un grup contemporani dels Beatles que va demostrar un estat de salut més que envejable.

Txarango (5) van oferir un concert esplèndid i trepidant al Sant Jordi Club (Barcelona) el 21 de novembre, acompanyats pel mestre cubà Chucho Valdés, la Barcelona Big Latin Band The Sey Sisters i amb una brillant escenografia ideada per Guillem Albà.

I per acabar la setmana res millor que sumergir-nos en l'univers personal de Kurt Vile (6) acompanyat de la seva banda, The Violators, a l'actuació que va oferir el passat diumenge a la sala Apolo (Barcelona).