La relació de l'arquitecte amb la música a la revista de desembre i gener

Gaudí i el Modernisme, protagonistes de 440Clàssica

L'arquitectura del geni Antoni Gaudí va més enllà de la pedra. En l'univers simbòlic que va crear la música hi té un paper fonamental, tot i que no es conegui. El Modernisme i la relació de Gaudí amb la música protagonitzen el número 27 de la revista 440Clàssica&Jazz.
Text: Redacció. Foto: Arxiu EDR
El número, que s'ha fet amb la col·laboració de The Gaudí Research Institute, rastreja la relació entre l'obra de Gaudí i la música des de diversos vessants: des de l'atenció extrema que l'arquitecte tenia envers l'acústica en totes les seves construccions fins a la presència dels elements musicals en els potents jocs simbòlics que ideava, passant per les seves inquietuds socials i pels paral·lelismes amb un altre geni de la creació posada al servei de la litúrgia, Johann Sebastian Bach

A més, el número ofereix entrevistes amb els tres residents a l'actual cicle de residències artístiques a la Pedrera (Josep Ramon Olivé, Ricard Rovirosa i Esther Pinyol), amb la directora artística del Gran Teatre del Liceu, Christina Scheppelmann, i amb el compositor resident a L'Auditori i el Palau de la Música Catalana, Hèctor Parra.

Altres continguts d'aquest número que coincideix amb les festes de Nadal són un article sobre els Germans Pla de Balaguer i les ressenyes de novetats discogràfiques i editorials de clàssica i de jazz. A més, Marcel Gorgori ens parla de Puccini i el cuiner de la Fundació Alícia Jaume Biarnés, seguint la línia gaudiniana del número, ens presenta els Molls Gaudí que va idear un altre geni, Ferran Adrià, inspirant-se en la tècnica del trencadís.