La barcelonina presenta el videoclip del poema musicat "Les Bordes d'Artamont"

L'amalgama de cançons de Gemma Abrié

La cantant i intèrpret de jazz avança una cançó del seu proper disc, 'Amalgama' (Temps Record, 2016), que publicarà el 29 de gener de l'any vinent. Es tracta d'un poema de Josep Tarragó Saurí titulat "Les Bordes d'Artamont", que curiosament parla d'una zona del Pirineu Català que amaga un gran record familiar de Gemma Abrié
Text: Redacció. Fotos: Xavier Vila
El nou projecte de l'artista barcelonina presenta un gran ventall d'estils, llengües, versions (de Joan Manuel Serrat i Javier Ruibal) i composicions pròpies. L'ha anomenat Amalgama, un títol clarivident que evidencia l'hetegeroneïtat d'una experiència que ha compartit amb el multiinstrumentista brasiler establert a París Munir Hossn. Després de presentar-lo als escenaris han enregistrat un disc, editat per Temps Record, que sortirà a la llum el 29 de gener, i per celebrar-ho el mateix dia de l'estrena actuaran a la sala Arte de Barcelona (20 h). 
 


Jazz, samba, fusió, mediterraneïtat, modernor... Gemma Abrié no s'ha tancat portes a res i ha teixit un àlbum del tot eclèctic: "Representa moltes de les influències i vivències que he tingut en els darrers anys, sobretot arran de la meva estada a París durant un temps. El bagatge musical que vaig recollir llavors està inclòs en aquest disc", valora la cantant i contrabaixista. 

Una de les cançons que inclourà Amalgama, i que a més Abrié acompanya d'un nou clip és "Les Bordes d'Artamont", un poema de Josep Tarragó Saurí, i és la primera vegada que la cantant es llança en les musicacions. "Em vaig deixar endur per la imaginació musical i vaig anar treballant el poema frase per frase, mirant els colors i el que em suggeria cada imatge del poema."

Els versos descriuen un indret de la vall de Lladorre, a Tavascan (el Pallars Sobirà), i al clip (enregistrat amb la complicitat de Guillem Roma) com a teló de fons també es pot reconèixer l'estany de Certascan i els voltants. Al camí entre Tavascan, el Pla de Boavi i l'estany de Certascan hi ha un seguit de cabanes, una de les quals va ser construïda per l'avi de Gemma Abrié.