Des de l'objectiu

Joan Dausà, Raphael, The Gramophone Allstars, Taboo, Th' Booty Hunters, Lax'n'Busto, Carlos Núñez i Actual Festival

 
Tot i que per Nadal l'agenda de concerts es relaxa notablement, no hi falten grans dates en què s'ofereixen concerts molt especials. Un exemple és el que va fer Joan Dausà (1) al Palau de la Música els dies 27 i 28 de desembre per tancar la gira i prendre's una temporada –esperem que curta– allunyat dels escenaris.

Un clàssic nadalenc com és l'histriònic Raphael (2) no podia faltar a la cita amb el públic barceloní la nit del 21 de desembre al Gran Teatre del Liceu, en el marc de la programació del Festival del Mil·lenni. L'endemà i a la sala Apolo van actuar The Gramophone Allstars (3) en format de big band amb tots els músics que d'una manera o altra han tingut relació amb la formació. I la mateixa sala la nit del 23 de desembre va reviure l'espectacle de Taboo amb les actuacions de burlesc, la música de la Barcelona Big Blues Band, i Dani Nel·lo (4) com a convidat especial.

Hi havia millor dia, hora i lloc per a una actuació de Th' Booty Hunters (5) que la nit del 25 de desembre a la sala Rocksound de Barcelona? No! Aquesta banda de rednecks del Baix Llobregat va oferir una sessió de hillbilly i rock greixós perfecte per pair la sopa de galets, la carn d'olla i els torrons.

Lax'n'Busto (6) es van plantar el 29 de desembre al Palau de la Música per reprendre l'espectacle Simfònic acompanyats de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà sota la direcció de Joan Albert Amargós. Va ser un preàmbul del trentè aniversari que la banda del Vendrell celebrarà aquest 2016.

El Cirque du Soleil (7) va presentar el seu espectacle Varekai entre les nobles parets de l'edifici de la Pedrera la tarda del 30 de desembre.

I per acabar l'any, res millor que tota una festa celta com la que es va celebrar al Palau de la Música la nit del 30 de desembre amb l'engrescador Carlos Núñez (8). El músic gallec ja fa cinc anys consecutius que actua al mateix recinte en el marc del Festival del Mil·lenni, i per a l'ocasió, entre molts altres, va sortir acompanyat de Sara Pi, la Companyia Elèctrica Dharma i el venerable músic irlandès Paddy Moloney, de The Chieftains.

Per començar l'any, Des de l'Objectiu ens vam traslladar a la ciutat riojana de Logronyo, on se celebrava el Festival Actual, el primer de l'any a l'Estat. Va ser un bon marc per al concert de reaparició de la mítica banda granadina 091 (9), que tornava als escenaris vint anys després del seu darrer concert. Al festival també hi van actuar els holandesos Within Temptation (10), l'asturià Igor Paskual (11) o els burgalesos La Maravillosa Orquesta del Alcohol (12).