Hozier, Guillem Roma, Nacho Vegas, Víctor Manuel, Home Romancer, The Lazy Lies, Coheed and Cambira i Avida Dollars

 
Text i fotos: Xavier Mercadé
Tot i ser un desconegut pel gran públic, el cantautor irlandès Hozier (1) va esgotar totes les entrades per al seu concert de presentació a la sala Razzmatazz (Barcelona) el passat 19 de gener. Vitalista i encomanadís, Guillem Roma (2) va convèncer tots els que es van acostar a El Born Centre Cultural la tarda del 21 de gener en un nou concert del cicle Born de Cançons. El cantautor de Manlleu es va voler envoltar d'una bona colla d'amics per arradonir encara més el seu concert.

No gaire lluny d'allà, al Palau de la Música, l'asturià Nacho Vegas (3) lluitava la seva particular batalla contra el poder. Després d'un estira-i-arronsa molt dur amb una entitat bancària, el concert estava suspès a l'hora en què havia de començar, i va aconseguir que finalment es projectés un vídeo crític abans de l'actuació, amb la presència dels activistes de la PAH a l'escenari i el seu cançoner més reivindicatiu.

La nit del 22 de gener anava ben carregada de propostes a la ciutat de Barcelona. D'una banda i en el marc del cicle de concerts BarnaSants, el Palau de la Música es va tornar a omplir de música asturiana per segon dia consecutiu, però en aquest cas de la mà del clàssic cantautor Víctor Manuel (4). En canvi al Centre Artesà Tradicionàrius es van poder sentir romanços de cec a l'espectacle Home Romancer (5), amb les veus dels valencians Pep Gimeno 'Botifarra', Naiet Cirerer, Xavier de Bétera i Hilari Alonso. Al mateix barri de Gràcia però a la sala Contiental es feia la presentació de The Lazy Lies (6), una banda de nova fornada eclèctica i efervescent.

Tot i fer vint anys que estan en actiu i tenir publicats vuit discos, els nord-americans Coheed and Cambria (7) encara no s'havien estrenat en escenaris catalans. La sala mitjana del Razzmatazz va ser testimoni del seu rock energètic i progressiu, amb els barcelonins Avida Dollars (8) com a teloners.