Del 2 al 24 d'abril Girona reunirà Macaco, Quimi Portet, Els Catarres, Joan Colomo, Joana Serrat, entre altres

Strenes, de postal

El Festival Strenes presenta la programació, que arrencarà el proper 2 d'abril a les 19 h amb una acció sorpresa que es revelarà les properes setmanes. Enguany el festival gironí s'ha compromès a abocar-se al carrer encara més, sumant espais emblemàtics de la ciutat i continuant oferint més produccions pròpies i els grans noms de l'escena al seu cartell, des de Macaco fins a Quimi Portet, passant per Els Catarres, Joan Colomo o Joana Serrat.
Text: Helena Morén Alegret. Fotos: Arxiu EDR
Amb el lema 'sigues el primer a viure les estrenes musicals de la temporada' s'ha presentat aquest 9 de febrer la programació del Festival Strenes de Girona, on destaquen 38 primers concerts de gires a comarques gironines o presentacions d'espectacles inèdits. La quarta edició de l'Strenes ja té la garantia d'haver aplegat l'any passat més de 20.000 persones durant l'abril, en una tercera edició que serà recordada com la del concert de Sopa de Cabra al terrat de l'oficina de turisme. Enguany hi haurà altres postals per al record.


Destaca el concert de cloenda que oferirà Macaco a les escales de la Catedral (24 d'abril), un dels espais més emblemàtics de la ciutat, amb capacitat limitada a 800 persones. La plaça de Sant Fèlix també acollirà concerts, en aquest cas d'entrada lliure, com els d'Animal, The Excitements o Germà Negre (9 d'abril) i els de Maïa Vidal, Joan Colomo i Zoo (16 d'abril). Les propostes més independents trobaran el seu espai al Museu d'Art de Girona (MD'A), amb Gemma Humet (8 d'abril), DOM La Nena (9 d'abril), Maria Arnal i Marcel Bagés (15 d'abril) i Pau Alabajos (22 d'abril).

Pel que fa a teatres i auditoris, la programació se centrarà en nous espectacles com el de Vaivé amb Brodas Bros (dia 3 d'abril, Auditori, sala Montsalvatge), amb sis músics que interpreten un repertori d’obres clàssiques, tradicionals i modernes al costat d’un grup de joves que improvisen hip-hop, o l'espectacle dedicat al poeta Pere Quart de Cesk Freixas i Roc Casagran (d'abril, Auditori Casa de Cultura). També hi haurà estrenes sonades com Sara Pi amb Raynald Colom (8 d'abril, sala de cambra de l'Auditori), el concert d'Els Catarres amb la Jove Orquestra de L'Auditori de Girona (16 d'abril, sala Montsalvatge), l'espectacle Simfonia del vent i de les pedres de Quim Mandado amb l'Orquestra de Cambra de l’Empordà i Los Guardians del Pont (21 d'abril, sala Montsalvatge) i Sopa de Cabra (22 d'abril, sala Montsalvatge, entrades exhaurides).


També els petits espais gaudiran de la música, com el Cafè Context, amb les descobertes de XY (7 d'abril) o els Jardins de la Mercè, amb Clara i Marion Harper (10 d'abril) i Anaïs Vila i Trau (17 d'abril). I els espais habituals de programació musical també se sumen a l'Strenes: és el cas dels concerts de Núria Graham, Paula Grande, Carlos Sadness i Joan Isaac (8, 16, 22 i 23 d'abril, respectivament, a l'Auditori Centre Cultural la Mercè), els d'Adrià Puntí, Marina Rossell i Quimi Portet (9, 15 i 16 d'abril, respectivament, al Teatre Municipal de Girona) i el de Crossing + Cybee i The Risas (10 i 15 d'abril respectivament, a la sala La Mirona, Salt).