Des de l'objectiu

Proyecto A, Carles Belda, Animal, 9Son, Bonobos, Maldita Nerea, UK Subs, Germà Aire, Núria Graham, Xavi López, Marc Almond, Sin City i Eros Ramazzotti

 
Text i fotos: Xavier Mercadé
La tarda del 9 de febrer a la cafeteria del Conservatori Liceu (Barcelona) es va presentar la reedició de tot un incunable del rock progressiu més galàctic facturat a Catalunya: Proyecto A, una obra creada per Frank Dubé l'any 1971 i que havia caigut en l'oblit. A la presentació, el grup Pegasus (1) va interpretar el tema "Missatge espaial d'amor", corresponent a una segona part, Proyecto B, que mai va ser editada i on part dels músics de Pegasus van participar com a Iceberg.

El músic vallesà Carles Belda (2) va presentar al restaurant La Vinya del Senyor (Barcelona) el disc recopilatori Monstres of Rúmbia, la seva participació al cicle Músic del Mes i el seu concert a El Born CC del proper 18 de febrer.

Una nova generació de músics de fusió s'està obrint pas amb força als escenaris catalans. El 10 de febrer es va fer la presentació del darrer número d'Enderrock en una nova sessió del cicle Enderrock Sona a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona amb l'estrena d'Animal (3), la rumba festiva de 9Son (4) i les noves cançons de Bonobos (5).

La banda murciana Maldita Nerea (6) es va presentar en format acústic a l'Auditori de Barcelona el passat 11 de febrer, en un nou concert del Festival del Mil·lenni. A la sala Apolo, en canvi, es va viure una nova sessió de l'Stash Barcelona amb uns històrics del punk del 77, UK Subs (7).

Núria Graham (8) i Germà Aire (9) van ser els encarregats d'encetar una nova temporada del Curtcircuit a la sala Apolo de Barcelona el 12 de febrer.

El jazz de Xavi López (10) va omplir les parets de la sala Moragues d'El Born Centre Cultural (Barcelona) en un concert enquadrat dins el cicle Born de Cançons el vespre del 13 de febrer. Més tard Marc Almond (11) va omplir de glamur, classe, decadència i qualitat les parets de la sala Razzmatazz II.

Als anys vuitanta s'havia de fer concerts com 'El heavy no és violència' per alliberar-lo de l'estigma que el maleïa. Ara es fan matinals infantis a l'Apolo amb grups que versionen AC/DC com els Sin City (12), tal om va passar diumenge 14 de febrer. En canvi Eros Ramazzotti (13) va celebrar la festivitat de Sant Valentí al Palau Sant Jordi amb un concert ensucrat i vistós.