El grup ha rebut el Premi Enderrock a millor artista del 2015 segons el vot popular

Blaumut, un bosc d'il·lusions

La idiosincràcia de Blaumut i la seva fórmula pop d'arranjaments clàssics ha commogut un públic intergeneracional a través de dos discos, 'El turista' (Picap, 2012) i 'El primer arbre del bosc' (autoeditat, 2015); una trajectòria ascendent que els consolida a l'escena amb el Premi Enderrock 2016 del vot popular a millor artista del 2015. A la gala no només recolliran el guardó, sinó que seran un dels grups que actuaran al Teatre Municipal de Girona. 
Text: Sandra Tello. Foto: Diego Conti
L'any 2012 van guanyar el Premi Enderrock a millor cançó de pop-rock per a "Pa amb oli i sal", i dos anys més tard "Bicicletes" es va endur el reconeixement a millor videoclip. Després de dos discos i una multitud de concerts arreu del país, Blaumut sumen al seu palmarès personal el Premi Enderrock 2016 com a millor artista de l'any segons el vot popular. Les paraules del cantant i guitarrista Xavi de la Iglesia desprenen sorpresa i il·lusió: "És molt fort! Per a nosaltres és un premi que ho engloba tot, estem molt contents que el públic ens hagi votat. Tot just tenim dos discos, és com si estiguéssim començant... Qui ens havia de dir quan vam treure el primer que arribaríem fins aquí! És un plaer i un orgull".


El quintet ha tingut un any ple de concerts amb la presentació del disc El primer arbre del bosc (autoeditat, 2015), i en recorden a tall d'exemple l'estrena a l'Auditori de Barcelona i la col·laboració al Teatre Municipal de Girona amb Adrià Puntí. Però sobretot ha estat un any per a professionalitzar el projecte: "Ha estat un any ple d'aventures. El disc ens l'hem autoproduït i hem après a organitzar-nos, a fer funcionar com a discogràfica, a saber què toca fer a cada moment. Evidentment ens ajuden en la distribució Satélite K, i en el management TEM Produccions. Gaudim molt a cada concert, veient que les sales estan plenes", valora De la Iglesia.