Els maresmencs s'enduen els dos guardons del vot popular
en la categoria de folk

Ebri Knight,
nits de folk-rock

L'energia d'Ebri Knight es perpetua disc a disc i sobretot als directes. El seu folk-rock crític i contundent ha culminat a la tercera referència, 'Foc!' (Maldito Records, 2015), on se senten còmodes des de la música i el discurs. El públic els va premiar fa dos anys, i arran del tercer disc reben el reconeixement a millor disc de folk i millor cançó de folk pel tema homònim. A EDR parlem amb el baixista Albert Avilés de les fites de la banda.
Text: Sandra Tello. Foto: Arxiu EDR
El vostre tercer crit de guerra, Foc! (Maldito Records, 2015), ha rebut un doble reconeixement al vot popular dels Premis Enderrock 2016, com a millor disc de folk i com a millor cançó de folk. Com ho valoreu?
Fa dos anys amb La palla va cara (autoeditat, 2013) vam obtenir el premi al millor disc de folk, i per nosaltres va ser un enorme orgull que fos el nostre públic el que ens donava el suport i la confiança de mullar-se per votar-nos. Aquest cop hem guanyat també a millor cançó de folk, i per tant la satisfacció és doble, no només pel reconeixement que un Premi Enderrock dóna al projecte, sinó que per a nosaltres és la prova tangible que el nostre públic és amb nosaltres més enllà dels concerts.
 
Què ha suposat per a Ebri Knight aquest tercer disc?
D'una banda, Foc! ha suposat la maduració del nostre so, o fins i tot la destil·lació. Vam agafar la sonoritat que teníem i vam decidir explotar-ne el que més ens defineix, i així ha quedat un disc clarament rock i clarament folk. I d'altra banda, Foc! ens ha permès consolidar-nos a l'escena musical catalana i més enllà. Ara mateix estem compartint la gira per l'Estat amb els amics de Talco, amb grans resultats, i sense el so que hem aconseguit per a aquest disc tot això no hauria estat possible.
 

Com va néixer la cançó que finalment ha donat nom al disc?
"Foc" va néixer com un homenatge a totes les revoltes i revolucions que ens han fet arribar on som, a tots els que al llarg de la història s'han aixecat contra tot règim preestablert i han lluitat, han perdut i han guanyat per canviar la manera de fer, la manera de pensar i la manera de ser. Hi reivindiquem la cultura de la revolta i de la insubmissió com a eines del canvi social, i en el moment en què vivim cal ser conscient del que cal canviar. Els canvis no han estat mai fàcils, però cal que lluitem en el nostre dia a dia per aconseguir el món que volem. 
 
Sou un grup molt connectat amb el públic, tant a dalt de l'escenari com a les xarxes socials. Quin feedback heu rebut de Foc! per part de la gent?
Els Ebri Knight fem la música que ens agrada i que ens fa sentir còmodes i tenim la sort que fins ara el nostre públic ha respost sempre de manera increïble. Amb Foc! érem conscients que presentàvem un so més treballat però més contundent, però les bones crítiques ens arriben constantment. I especialment dels concerts en directe, durant tota la gira d'aquest 2015, així com del Campesino Tour que estem vivint. Al cap i a la fi nosaltres podem posar la nostra música en un disc, però la sensació de viure des del públic un concert d'Ebri Knight no es pot reproduir; som un grup de directe.