A la XVI edició del festival empordanès hi actuaran Rod Stewart, Santana, The Corrs, LOL i Sopa de Cabra, entre altres grups

La música torna a florir als jardins de Cap Roig

Del 8 de juliol al 17 d'agost els jardins de Cap Roig acolliran la XVI edició del festival empordanès amb un cartell que llueix grans noms internacionals, com el retorn a Europa, després de 10 anys, de Rod Stewart. Les nits d'estiu a Calella de Palafrugell també reuniran bandes catalanes i espectacles familiars.
Text: Eva Múrcia. Fotos: Arxiu EDR
Segons el director del festival, Juli Guiu, Cap Roig és "un dels tres festivals boutique més importants d'Europa". S'espera que aquest estiu hi hagi una afluència de més de 44.000 espectadors al festival, després de l'èxit que va tenir la passada edició, amb més d'un 95% d'assistència. Serà una edició en la qual hi haurà música per a tots els gustos: des del pop més local fins al rock internacional. "Anar a Cap Roig és una experiència, no només per la música sinó perquè es troba en un marc immillorable", ha afirmat el conseller Santi Vila. 


Manel seran els encarregats d'obrir aquesta setzena edició del festival, el 8 de juliol, i hi oferiran la presentació del seu últim treball, Jo competeixo (Warner, 2016). Durant el primer cap de setmana també destaca l'actuació de Rod Stewart (el 09/07), que torna a Catalunya després d'uns quants anys sense trepitjar els nostres escenaris. Amaral (09/08), Love of Lesbian (05/08) i Manuel Carrasco (2/08) aterren per primera vegada als jardins de Cap Roig; mentre que Rosario (16/07), Alejandro Sanz (13/08) Malú (4/08), entre d'altres, han decidit retornar-hi enguany. 

La música catalana també arribarà al festival de la mà de Sopa de Cabra (16/08), que mostraran el seu últim àlbum, Cercles (RGB Suports, 2015), i Els Catarres (08/08), que faran sacsejar el públic amb el seu Big Bang (Música Global, 2015). També hi haurà espectacles per als més petits, que podran gaudir de Tarzan, El Musical (14/08) i El Club Súper3 (30/07), que està d'aniversari i presenta una nova funció amb motiu dels 25 anys. El que també està d'aniversari és la cantada d'havaneres de Palafrugell, que enguany compleix 50 anys; per aquest motiu, el 31 de juliol hi haurà un sopar-espectacle en el marc de la commemoració.Els preus d'aquesta edició varien entre els 20 € i els 130 €, excepte les actuacions de Rod Stewart i Carlos Santana (23/07), les entrades de les quals es posaran a la venda més endavant. Enguany hi haurà, a més, un concert solidari, en el qual es podrà gaudir de la veu d'Ainhoa Arteta (11/08). Una part del que es recapti aquesta nit, juntament amb les aportacions que es realitzin durant el període establert, es destinarà al centre ocupacional Tramuntana, de Palafrugell, en el qual treballen joves discapacitats.