Des de l'objectiu

Johnny Hallyday, Maceo Parker, Ramon Mirabet, Motorzombis, Los Tiki Phantoms, Ariana Barrabés, James Bay, Betty Belle i Toundra

 
Text i fotos: Xavier Mercadé
Després de més de 55 anys de carrera, 400 gires, 18 discos de platí i més de 100 milions de discos venuts en tota la seva carrera, era una veritable injustícia que el cantant parisenc Johnny Hallyday encara no hagués actuat a la ciutat de Barcelona. Per fi ho va fer, al Gran Teatre del Liceu, el dia 8 de març en el marc del Suite Festival, acompanyat d'una banda de 15 músics i oferint un concert memorable.

El dia 9 de març, a L'Auditori de Barcelona i en el marc del Festival Mil·lenni, el gran Maceo Parker va actuar amb la seva banda.

El dijous 10 de març en Ramon Mirabet va presentar les cançons del seu segon disc, Home Is Where The Heart Is (Warner Music, 2016), a la Sala Apolo, en el marc del Guitar Festival BCN.

Sota el títol de The Battle of Monsters, la sala La Mirona de Salt es va omplir d'hemoglobina, sang, zombies i morts vivents disposats a celebrar tota una batalla rockera amb Motorzombis i Los Tiki Phantoms. Va ser en el marc del Curtcircuit, la nit del divendres 11 de març.

La nit del 12 de març va ser una d'aquelles vetllades plenes de propostes diferents i interessants. Al cicle de concerts Born de cançons va ser el torn d'Ariana Barrabés i el seu projecte Evoéh, amb el qual recupera cançons de la tradició oral sefardita. Poc després, i amb totes les entrades exhaurides, el jove James Bay va actuar a la sala Razzmatazz, en el marc del Guitar Festival BCN. A les dues sales del Salamandra de L'Hospitalet de Llobregat s'està celebrant el sempre recomanable Let's Festival. Aquella nit vam poder gaudir del projecte electrònic i ballable Betty Belle, format per Gemma Tutusaus i Job Ronson, a la sala 2. I la sala gran era l'espai perfecte per gaudir del post-rock dels madrilenys Toundra, tota una piconadora sonora que va deixar més que satisfets els espectadors més exigents.