El 16 d'abril es presenta a Barcelona el recopilatori amb les millors veus femenines del soul català

Blackcelona 3 presenta les reines del soul barceloní

La música negra té una escena potent a casa nostra, i això és el que recull el recopilatori 'Blackcelona 3. Soul Sisters from the City of Barcelona' (DiscMedi, 2016). El periodista Ferran Amado va unir quinze dives del soul als escenaris i ara també en un àlbum: el 16 d'abril es presentarà a la sala Almodobar de Barcelona en una festa inclosa al cicle Blackstage, i a la revista 'Enderrock' 247 hem aconseguit quadrar les agendes de set de les cantants per conèixer més a fons l'escena.
Text: David Moreu i Sandra Tello. Foto: Juan Miguel Morales
La història es remunta al concert que Soul Sisters Blackcelona va oferir l’any passat a la sala Music Hall, coincidint amb el cicle Femení Singular organitzat pel Curtcircuit. En principi havia de ser un espectacle únic i irrepetible, però la resposta del públic va ser tan favorable que es va organitzar un segon recital a principi d’any al Jamboree Jazz Club. Després de l’última cançó, va sorgir la idea de retre un homenatge en forma de disc a aquestes cantants barcelonines que s’atreveixen a barrejar amb naturalitat el soul i el funk amb tota mena d’influències. I ara ja és una realitat.Al tercer volum de Blackcelona hi apareixen unes veus que s’han fet un nom actuant en tota mena d’escenaris i per tot el país, amb unes cançons que aspiren a convertir-se en himnes. “Cada cop em sento més identificada amb les arrels del soul, perquè s’ha de tenir un missatge amb alguna cosa a dir”, afirma Sara Pi, que va trencar esquemes en barrejar r’n’b amb ritmes brasilers i ara fa un pas més amb el tema “Breaking Free”. El repertori d’Emma Youth rep influències de la música jamaicana, per bé que a “Present Now” també es deixa seduir pel rock i el blues més contemporani. 

Així mateix, Leila s’ha convertit en una de les màximes representants del neosoul barceloní, tal com demostra amb la peça “Black Roses”: “L'escena Blackcelona té la virtut d’unir molta gent, i el cas de Soul Sisters encara és més genuí, perquè totes som dones –assegura–. La meva cançó és un homenatge a les persones que hem perdut i que recordem amb molt d'amor". 

Al disc es pot escoltar també Esmeralda ColetteKoko-Jean Davis & The Tonics & Dani Nel·loLaiaSoulvadorIzahMarina BBFaceMyriam Swansom (Flamingo Tours), Edna SeyAmparoEsterlich & MämponMiss Mambo & The Mighty MightPelogruesoulLa Coctelera NegraWax & Booge Rhythm ComboSweet Marta & The Blues Workers i Alice & The Wonders.

La festa de presentació tindrà lloc el dissabte 16 d'abril a les 21.30 h a la sala Amodobar de Barcelona, dins el cicle Blackstage (entrada gratuïta). 

Si en voleu saber més detalls, en trobareu un reportatge a la revista Enderrock 247