Aquesta setmana les guanyadores del VIII Concurs Sons presenten el seu primer disc a Barcelona, Terrassa i Sabadell

Roba Estesa,
de peus a terra

Tot just fa un any que el sextet de la banda del Camp de Tarragona es va inscriure al Concurs Sons de la Mediterrània, i com a guanyadores de la vuitena edició, ja han publicat el seu primer llarga durada de folk calentó, 'Descalces' (Coopula Records, 2016). Mentre la banda defensa les noves cançons en directe, la nova edició del certamen de música folk tanca el període d'inscripció el proper 31 de maig.
Text: Sandra Tello. Fotos: Arxiu Roba Estesa
La il·lusió d'escriure i cantar una proposta musical, però també el compromís que transcendeixi. Així és com Roba Estesa es postulen a Descalces (Coopula Records). Ja siguin "Bruixes" o amb l'electrònica de "La pagesa" o "Les criades", les dones s'empoderen en una dotzena de cançons que viuen en una escena cultural que encara té molt per fer en el terreny de gènere. Elles, en canvi, són contundents i tenen les idees clares, i quan se'ls pregunta per les claus del disc el defineixen en tres paraules: "Dona, lluita i tradició". 

Han enregistrat el disc a Bucbonera Studios amb Tomàs Robisco com a tècnic de so i amb quatre mans a la producció, a càrrec de Xavier Vallverdú i David Garcia, exmembres de la banda de fusió Bongo Botrako. S'hi pot sentir Josep Bordes (Pepet i Marieta) a la festiva "Una altra ronda" i Pep Gimeno 'Botifarra' a "Cant de batre", recollida anteriorment pel cantaor de Xàtiva. Aquí podeu recuperar la descripció de cada cançó a càrrec de les mateixes membres de la formació.Després d'haver presentat per primer vegada Descalces a la sala Lo Submarino de Reus el divendres 20 de maig, Roba Estesa actuaran aquest dimecres 25 de maig a la sala [2] de l'Apolo de Barcelona, juntament amb Segonamà; el divendres 27 de maig a la sala Faktoria d'Arts de Terrassa amb Sense Sal, i dissabte 28 a la plaça del Gas de Sabadell. Les primeres setmanes de juny aniran fins a la Selva del Camp (dia 3), Banyoles (dia 4) i Reus (dia 10). Els espera una gira estiuenca carregada de concerts, que podeu consultar aquí.

Qui agafarà el relleu de Roba Estesa? 
Guanyadores del Concurs Sons 2015, la mostra de músiques d'arrel mediterrània tanca les inscripcions per a la novena edició el dimarts 31 de maig. Tots els grups o solistes que hi vulguin participar han d'omplir el formulari al web del certamen. La proposta guardonada tindrà l'oportunitat de gravar un disc en un estudi professional, una campanya de publicitat a la revista Enderrock i al web Sons de la Mediterrània, i la contractació al Festival Tradicionàrius, a la 20a Fira Mediterrània, al Circuit Folc 2017 i al Festival Música de la Vila del Vendrell 2017. 

També hi haurà un altre reconeixement, el Premi de Votació Popular, que s'atorgarà a un dels quatre grups finalistes a través d'un procés de participació durant la final que se celebrarà a Manresa.