El 26 i 27 de juny se celebrarà la segona edició
del festival organitzat per Txarango

Torna Clownia,
el festival on tot
és possible

Sant Joan de les Abadesses esdevindrà la seu del Clownia per segon any consecutiu, aquesta vegada a final de juny. Música, circ i teatre reunits a la capital de la utopia amb gairebé una trentena de propostes: Aspencat, La Pegatina, Zoo, Gertrudis, Amparo Sánchez, Zulú 9.30, El Niño de la HipotecaEl Son de la Chama i els internacionals Babylon Circus, Hoffmaestro Caribbean Dandy. A banda d'anunciar la programació, el festival posa a la venda 4.000 abonaments a 37 euros a través del seu web
Text: Redacció. Fotos: Xavier Mercadé
L'efervescència festivalera del Clownia es consolida després de l'èxit de la primera edició: Txarango Produccions i Èxits Managaments han posat fil a l'agulla per presentar una nova trobada on per dos dies Sant Joan de les Abadesses esdevindrà la terra promesa i l'ànima viva del canvi.

El grup del Ripollès presenta així el segon assalt: "Tornem a plantar aquest campament com a acte de rebel·lia. Com a reivindicació del somni. Com a celebració de la vida. Per remoure l’aigua estancada. Per proposar horitzons. Per seguir cultivant el pensament crític. Perquè la música, el circ i el teatre ens alliberen. Perquè estimem la cultura, defensem la cultura, i és la nostra arma. Arma de diversió massiva. Arma de construcció massiva. Arma de transformació massiva". El Clownia mantindrà els tres escenaris del seu naixement, i l'espai principal reunirà els plats forts: amb cinquè disc sota el braç, La Pegatina no han dubtat a deixar-s'hi caure, i a més compartiran escenari amb el mestre de cerimònies. Txarango tornaran a fer d'amfitrions en una de les poques oportunitats per veure'ls actuar al Principat. 

També serà el compte enrere per veure Aspencat en directe, ja que preparen disc per al setembre. Premi Enderrock 2014 segons la crítica com a millor grup revelació, Zoo serà l'altre puntal valencià que actuarà al Clownia. Gertrudis amb la seva rumba més genuïna, després de l'anunci del seu retorn i celebrant el quinzè aniversari, pujaran a l'escenari principal juntament amb El Niño de la Hipoteca, Calavera Collective i l'aposta internacional dels francesos Babylon Circus, els suecs Hoffmaestro i el sound system nipó de Caribbean Dandy

La carpa de circ acollirà les propostes dels diferents vessants artístics com a eines de transformació social: l'antològic clown crític i apassionat Leo Bassi, el referent del mestissatge barceloní Amparo Sánchez, els veterans dels ritmes llatins Zulú 9.30, el folk de Randellaires, els espectacles de TinixaraCatastrofer i el colofó final del resident Dj OGT per als que esperin la sortida del sol.

A la plaça Major de Sant Joan de les Abadesses s'hi emplaçaran els concerts gratuïts. Serà l'espai més matiner: a partir de les 11 del matí acollirà la jove proposta pop-rock de Cybee, els tarragonins El Son de la Chama amb el nou disc, el trio de música negra The Sey Sisters, l'Orquestra Di-versiones i altres espectacles sorpresa que encara no han revelat.