Josep Maria Pou i Emma Vilarasau apareixen a la minisèrie
'Entre amics' per presentar les noves cançons

Els Amics de les Arts alimenten el dinosaure

Són molts els que han conegut Els Amics de les Arts per la seva faceta audiovisual: ja fos pel clip de la cançó "A vegades", veient-los saltar sobre el llit elàstic de "Déja-vu" o explicant el seu dia a dia. Mentre enllesteixen la gestació del nou disc, 'Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure' (DiscMedi, 2014) –que serà a les botigues el 8 d'abril–, presenten la minisèrie de quatre capítols 'Entre amics', coprotagonitzada per quatre actors: Josep Maria Pou i Emma Vilarasau han estat els primers de sortir-hi. A més, han anunciat que durant la nova gira faran connexions en 'streaming' a la xarxa abans de cada concert.
text: Elisenda Soriguera. Fotos: Xavier Mercadé
  
Com fer un tràiler d'una cançó? Aquesta és la pregunta que s'han plantejat Els Amics de les Arts i que han volgut respondre amb una sèrie de quatre càpsules titulada Entre amics. Dimarts passat van estrenar a la xarxa la primera amb Josep Maria Pou –per revelar el contingut del tema "Apunto Shakespeare"–, i aquesta setmana ho fan amb l'actriu Emma Vilarasau i la cançó "Museu d’Història Natural”. 
"Vam pensar que seria una bona idea quedar amb actors per enregistrar una petita escena on expliquessin una anècdota que ens genera una idea de la cançó", explica Joan Enric Barceló, protagonista del primer vídeo ben entaulat amb Pou. En aquest cas, "Apunto Shakespeare" és el títol de a cançó del proper disc que Els Amics de les Arts tramen amb un clip-tràiler de menys de tres minuts. Una peça que, segons explica el vídeo, parla d'un apuntador que el dia de l'estrena d'una obra molt important va fallar a la feina.


Aquesta setmana s'avança el títol d'un nou tema, "Museu d'Història Natural", en una conversa entre Ferran Piqué i l'actriu Emma Vilarasau. La cançó va sorgir de la relectura del clàssic El vigilant en el camp de sègol, de J.D. Salinger, del moment en què el protagonista entra al Museu d’Història Natural. “La història explica que hi podries entrar mil vegades i que sempre seria diferent. Al museu tot estaria igual, però hauries canviat tu. És una cançó que serveix per rememorar el passat i mirar enrere, des d'un punt de vista alegre.”
D'aquesta manera, els seguidors d'Els Amics de les Arts poden gaudir de les primeres pinzellades del nou disc, Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure, que arribarà a les botigues el 8 d'abril. La frase escollida per batejar el treball rememora el microrelat de l'autor guatemalenc Augusto Monterroso titulat "El dinosaurio" publicat l'any 1959, que deia així: 'Cuando despertó el dinosaurio todavía estaba allí'.