EDR : Crònica dels Premis Enderrock de la Música Balear 2019

Des de l'objectiu

Bring Me the Horizon, 66 RPM Edicions, Blaumut, Kygo, Florence + The Machine, Lendakaris Muertos, Pep Sala i El Cabrero

 
No està gens malament començar una setmana de concerts amb la canya que van oferir Bring Me the Horizon (1) dilluns 11 d'abril, en una sala Razzmatazz (Barcelona) convertida en una olla a pressió.

L'editorial especialitzada en música 66 RPM Edicions va celebrar el seu sarau anual avançant-se a la festa de Sant Jordi. A l'Antiga Fàbrica Damm es van poder sentir les actuacions de Josele Santiago amb Xarim Aresté (1), Leon Benavente, Santi Campos i una jam session amb el "Sympathy for the Devil" dels Rolling Stones com a fil conductor, on van col·laborar músics i autors de l'editorial.

El festival Suite va portar el 13 d'abril Manuel Carrasco al Gran Teatre del Liceu, tot un fenomen que no només va omplir el teatre aquella nit: també ha esgotat les entrades per als concerts que hi té preparats per al 27 d'abril i 19 de maig.

També escalfant l'ambient per a la propera diada de Sant Jordi, Blaumut (3) van presentar El llibre blau de Blaumut (Columna, 2016) a la seu de la SGAE de Barcelona la tarda del 14 d'abril. Poc després vam pujar fins al Sant Jordi Club, on el noruec Kygo (4) presentava la seva electrònica per a masses.

La britànica Florence + The Machine (5) va oferir un espectacle bonic, exquisit i visualment impactant tot i que una mica curt al Palau Sant Jordi (Barcelona). La mateixa nit a la sala Salamandra de l'Hospitalet, en canvi, els bascos Lendakaris Muertos (6) van llançar la seva col·lecció de bretolades en forma de cançó punk hereva dels millors temps del rock radical basc.

Pep Sala (7) ben envoltat d'amics (Els Catarres, Leslie de Los Sírex, l'humorista Jordi LP, Adrià Puntí, l'actor Roger Pera, Tornem a Sau, Falsterbo Marí i altres) va repassar la seva carrera a la sala Barts (Barcelona) en la presentació del disc Ops! Mireu què he fet (Mítik, 2016). Pocs metres més enllà, a la sala Apolo, el cantaor sevillà El Cabrero (8) portava el seu art ple de compromís social.