EDR : Premis Enderrock de la Música Balear, Quique González, Els Catarres, Amaral, Marea, Star Mafia Boy, Mescaleros, Bad Gyal, Madball i Manolo García

Escolta un avançament del nou disc del músic de Guissona, 'La força'

L'ímpetu d'El Petit
de Cal Eril

Tres anys després de l'aclamat 'La figura del buit' (BankRobber, 2013), El Petit de Cal Eril publicarà aquest divendres 22 d'abril el seu cinquè llarga durada, 'La força' (BankRobber), en tres formats físics (disc, vinil i casset). Les cançons giren al voltant del títol, i a EDR en podeu escoltar les tres que ja ha avançat: "El senyal", "El plor" i "El cor". 
Text: Sandra Tello. Fotos: Roman Yñan
"Fer coses diferents és excitant", avisa El Petit de Cal Eril. I és que per al cinquè disc ha canviat el procés de creació: primer van néixer les cançons i a partir d'aquí va buscar "la manta que les tapava", és a dir, el títol i el concepte del treball. Però a Joan Pons no li agrada tenir mètode, així que intenta no repetir-se mai. Ara bé, "sempre tens el punt en comú que ets tu", assumeix. 

Aquesta vegada ha tingut Jordi Matas (SewardFerran Palau) a la producció, i malgrat l'austeritat del disc les cançons estan més embolcallades: "Hem buscat un so diferent i en Jordi s'ha encarregat de distribuir qui fa què, quin és l'instrument idoni per construir les cançons, i així sonen més plenes", valora el bandautor. El productor també participarà als directes, i a l'escenari tindran dues bateries: "Hi haurà molt poc plat i més presència del bombo i la caixa, així agafen una potència que s'adiu a la idea de La força".

L'àlbum es pot veure com una història i cadascuna de les cançons com capítols: "La primera part et va donant pistes, i la segona et dóna conceptes més clars". "El plor" és la peça que entrellaça les dues parts: "És un capítol de reflexió, l'última cançó de la cara A, de repòs; tranquil·la però amb molta força". La força, en tres formats
 físics
Les noves cançons d'El Petit de Cal Eril es podran adquirir, a banda de format digital, en tres suports físics: disc, vinil i també casset. No és que Joan Pons sigui un modern que vulgui posar de moda la cinta de casset, més aviat es tracta d'una qüestió pràctica i familiar: "La meva mare m'ha demanat que el fes en casset perquè així el pot posar al cotxe", explica, i afegeix que en aquest format "el so és més apagat i té mala llet, el pots forçar més de volum". A més, cadascun dels formats tindrà un disseny de portada específic.