Bongo Botrako s'emporta el guardó al millor disc català en altres llengües

Oques Grasses:
digues-n'hi grup revelació

La votació popular del 2014 ha consagrat Oques Grasses com a grup revelació. La banda osonenca de reggae-pop va debutar l'any passat amb 'Un dia no sé com' (autoeditat, 2013), i al llarg de la darrera temporada ha realitzat una progressió exponencial, que la va dur a esclatar en un concert a la plaça Major de Vic al Mercat de Música Viva i a omplir l'Apolo de Barcelona. El vot del públic també ha consdierat els tarragonins Bongo Botrako com autors del millor disc català 'en altres llengües', pel seu exitós i popular treball 'Revoltosa' (Kasba Music, 2013). 

text: Roger Palà. Fotos: Arxiu Enderrock
En poc temps i amb una recepta que suma reggae, rock i pop delirant, Oques Grasses s'han convertit en tot un fenomen que ja ha desbordat els límits de la Catalunya central. Les seves cançons tenen milers de clics a YouTube, i la seva agenda de concerts no ha parat de créixer. El baixista del grup, Guillem Realp, es mostra satisfet pel resultat de les votacions: "Aquest premi vol dir que la gent creu que hem fet bé la feina, i que el públic ha sintontizat amb el nostre projecte. Millor, impossible!". Justament el proper mes de març es publica la segona referència de la banda, que editaran amb el segell Chesapik: Digues-n'hi com vulguis. "Abans de l'estiu passat vam començar a intuir que passava alguna cosa, perquè de cop va començar a venir molta més gent als concerts."


La banda tarragonina Bongo Botrako és un dels fenòmens emergents del nou mestissatge català. Emparentats amb La Pegatina i Txarango i encapçalats pel cantant i compositor Uri Giner, han seguit una trajectòria ascendent els últims anys, que ha culminat amb Revoltosa, un disc que els ha valgut el reconeixement del públic dels Premis Enderrock. "Al llarg dels anys hem rebut moltíssim suport popular tant als concerts com a les xarxes i a les botigues de discos, però fins ara no hem començat a rebre reconeixements en forma de premis. Ens fa especialment feliços aquest Premi Enderrock, perquè ens el dóna la gent, i això té un punt extra de valor."