El públic els ha considerat el millor grup del 2013

Els Catarres arrasen
a la votació popular

El trio Els Catarres ha estat el clar vencedor de la votació popular dels Premis Enderrock 2014, amb un total de cinc guardons que recollirà el 13 de març a la nit de la música catalana. A més de millor artista de l'any, el seu àlbum 'Postals' (Música Global) s'ha emportat el Premi Enderrock 2014 al millor disc de pop-rock i a la millor portada, i "Vull estar amb tu" ha estat considerada la millor cançó de pop-rock i també la millor lletra. El grup actuarà a la gala –presentada per Xuriguera i Faixedas– juntament amb Txarango, La Iaia, La Troba Kung-Fú i Gerard Quintana amb Xarim Aresté, a més d'altres sorpreses.
Text: Helena Morén. Fotos: Juan Miguel Morales
Els Catarres han estat els grans guanyadors de la votació popular. L’acordionista Jan Riera es mostrava exultant amb la notícia: "Estem flipant, són els premis que ens feia més il·lusió de guanyar, els de la votació popular. És la gent la que comparteix amb nosaltres el projecte, i estem superorgullosos que hi hagi hagut aquesta resposta. No ens havíem planejat mai ni sonar a les ràdios ni ara estar al costat de grups que havíem seguit d'adolescents com Els PetsManel o Lax'n'Busto". "Vull estar amb tu" ha guanyat els premis a la millor cançó i a la millor lletra, i és fruit d'una casualitat d'aquelles grans: "Teníem el disc gairebé enllestit i ens quedaven dos dies d'estudi. Amb l'Èric Vergés teníem una melodia, i recordo perfectament la nit que vaig fer la primera estrofa de la lletra. Després la vaig portar a l'estudi i vam aconseguir un single molt potent. Va ser l'última cançó que va entrar al disc. És un tema d'amor que no vol ser el típic 'no puc viure sense tu', ni vol ser de desamor, al contrari: vol ser d'amor amor. Lliga amb les altres cançons del disc, que són positives, optimistes i alegres".

El disseny de la portada també s'ha emportat premi: "Personalment em fa molta il·lusió, perquè el disseny és meu –recorda Riera–. Amb el primer disc ja vam fer les portades a mà, però aquesta vegada ha estat molta més feina perquè hem doblat les vendes [prop de 15.000 discos venuts, segons el seu segell, Música Global, i gairebé 100.000 descàrregues]. No hi ha cap CD igual, hi hem posat el logo amb un segell, i tots estan numerats. A més, també hi hem incorporat postals amb fotos fetes per nosaltres amb el mòbil o de fotògrafs amics nostres. Ha estat un treball de tots, perquè volíem que el disseny fos nostre, no encarregar-ho, i que així fos més autèntic".