EDR : La revista digital setmanal d'Enderrock

Estrenem el videoclip "Les ones del desig" del quart disc de l'egarenc, '300 mil·lisegons per a crear un record'

Els records acústics d'Estúpida Erikah

El darrer àlbum d'Estúpida Erikah l'ha compost l'ànima de la banda, el cantant i guitarrista Lluís Bòria. Per enregistrar-lo s'ha acompanyat d'un quartet de corda que embolcalla les cançons i troba l'equilibri entre els sentiments i el coixí musical. A EDR estrenem el videoclip d'una de les cançons de '300 mil·lisegons per a crear un record' (Petits Miracles,2016): "Les ones del desig".
Text: Gerard de Josep i Sandra Tello. Fotos: Juan Miguel Morales
El títol del disc més que poètic és real, i és que segons els experts ens cal molt poc temps per generar un record. Sembla que és cosa de l'hipocamp del cervell: "Ho vaig llegir un article a La Vanguardia (el podeu recuperar aquí) i em va semblar interessant agafar aquest títol. M'agradaria que quan algú escolti les cançons se li creï un record així de ràpid. De vegades no ets conscient que escoltes una cançó que t'ha generat un record fins que la tornes a sentir... Volia jugar a això", explica Lluís Bòria.



El videoclip "Les ones del desig" ha estat enregistrat al Museu Casa Alegre de Sagrera, un lloc mític de Terrassa. Hi apareix sol, però l'àlbum l'ha gravat amb un quartet de corda. "En un concert de Joan Dausà, on treballava de tècnic de llums, vaig conèixer el Joan Gerard Torredeflot 'Joange' i la Núria Maynou, que tenen un quartet de corda, i vam parlar de fer alguna cosa junts. Els vaig enviar les cançons i els van agradar. El nostre guitarrista, Roc Calvet, va escriure els arranjaments de 'La mare diu', i el Joange la resta. Jo hi he tingut a veure ben poc. [...] Tothom s'ha adonat que era cosa de posar-hi només quatre detalls", valora el cantant i guitarrista.

Aquest format fa temps que li rondava pel cap, i el tractament de les cordes és important més enllà d'un simple acompanyament: "Volia que les cordes no les utilitzéssim com al pop, que normalment són més un coixí. Volia que el quartet tingués molta presència", puntualitza el vallesà.



Pel que fa al procés creatiu també ha estat diferent respecte als treballs anteriors: "L'he compost sol a casa, a la cuina, que és on m'agrada tocar. Ja ho tinc tot preparat amb el portàtil, diccionari, llibres, partitures, lletres de cançons i la nevera allà mateix per si tinc set".

En directe, Lluís Bòria puja a l'escenari sol o en format de trio amb violí i violoncel, com en el cas del 20 de maig a l'FNAC de l'Illa de Barcelona. El 27 de maig serà a la sala Balboa de Sabadell, i per a l'estiu ja té dues dates confirmades: els dies 7 i 8 d'agost a Maó  i Ciutadella, repectivament.