David Carabén presenta la nova cançó "Mentre floreixen les flors"

Ànsia de Mishima

Falten encara 14 dies perquè surti a la llum 'L'ànsia que cura' (TRIS/Warner, 2014), l'esperat nou disc de Mishima. EDR presenta un avançament de les dues primeres cançons: "Mentre floreixen les flors" i "Llepar-te", comentades pel seu cantant, David Carabén. Són dues de les peces que el grup va enregistrar als estudis Black Box de la Vall del Loira, al nord-est de l'Estat francès, on han treballat per primer cop amb el productor alemany Peter Deimel, amb un canvi de so que arriba després d'una llarga temporada confiant el control al gadità Paco Loco.

Text: Roger Palà. Foto: Alberto Polo i Xavier Mercadé
Mishima va enregistrar el disc durant el mes de gener al Black Box Studio, situat a la regió francesa d'Anjou, a la Vall del Loira, amb la coproducció de l'alemany Peter Deimel, que ha estat enginyer de so i productor de bandes com The Kills, Anna Calvi, The Last Shadow Puppets o dEUS. L'ànsia que cura és un disc més lluminós i nítid que la resta de la seva producció.


El cantant David Carabén explica que "Mentre floreixen les flors" és la primera cançó que van enregistrar. "Després de tocar-la unes quantes vegades per ajustar-ho tot, la vam gravar en directe. Crec que només les veus i alguna altra coseta (la pandereta de ben segur!) són overdubs." Aquesta va ser una cançó important de cara a la configuració del so del nou disc de la banda: "Ens va donar a entendre per primera vegada totes les característiques de producció que tindria la resta de l'àlbum. Vam tenir la sensació que havíem encertat amb l'estudi i l'enginyer", afirma Carabén. 


Gira de presentació
L'ànsia que cura es presentarà en directe el 12 d'abril a l'Auditori de Girona, en el marc del festival Strenes. L'organtizació ja ha hagut d'ampliar l'aforament, perquè les entrades es van exhaurir de seguida. Serà el primer concert de la gira, que passarà per festivals com el Primavera Sound (31 de maig), el Vida (4 de juliol), l'Arenal Sound (31 de juliol) i el PopArb (26 o 27 de juny). El 26 d'abril seran a Vilanova de Bellpuig, el 27 d'abril al Teatre Bartrina de Reus, el 2 de maig a Lloseta (Mallorca), el 9 de maig al Teatre La Rambleta de València, el 10 de maig al Teatre Plaza de Castelldefels, el 16 de maig a la sala Razzmatazz de Barcelona (vuitè aniversari del Club TR3SC) i el 6 de juny al Teatre La Faràndula de Sabadell.