El grup barceloní estrena el disc 'Els tambors són nostres'

Samitier
evoca els tambors

El grup barceloní de pop independent Samitier reapareix a l'escena amb un tercer disc sota el braç, 'Els tambors són nostres' (The Indian Runners, 2014). L'àlbum sortirà demà a la venda i el presentaran en directe el 29 de març a la Sala 2 de l'Apolo de Barcelona. A l'#EDR14 podeu escoltar totes les noves cançons d'un àlbum que aposta per la dignitat i el compromís.
text: Carla Benito. Fotos: Beluga
El tercer disc de Samitier arriba carregat de cançons més clares i directes que les anteriors, amb lletres amb personalitat que parlen de dignitat i compromís, de l'estat de les coses des de l'ètica de la classe treballadora. A través d'un pop que defineixen com honest, volen transmetre la situació que està vivint el país ara mateix.

Els tambors són nostres
és un treball que parla d'històries amb un discurs amb contingut emotiu i reflexiu. "Importa el que diuen les cançons i com ho diuen, si són capaces de transmetre el missatge que vol el grup i alhora deixen espai per al misteri que tenen les bones cançons i permeten que cadascú se les faci seves", explica el cantant i lletrista, Adrià Gonzàlez.A diferència dels dos treballs anteriors, Samitier hi han inclòs dues versions, "Pell de tambor" de Coses i "Entre les tempestes" de Xavier Baró. "Són cançons magnífiques que alhora ens permeten reivindicar un dels grups més interessants del nostre país i un cantautor i poeta immens amb una de les carreres més sòlides i coherents que podem imaginar. Tots dos són un recordatori del compromís que hauria de tenir l'art amb la justícia i el respecte a la tradició." Amb aquestes declaracions el líder del grup reclama el paper dels artistes compromesos amb la societat.

El grup barceloní va debutar l'any 2009 amb una maqueta EP de cinc temes, Porter-davanter (autoeditat), amb la qual va quedar finalista del concurs Sona 9. El 2010 va publicar el seu primer disc oficial d'estudi, Missatges de l'aigua (Nómada 57 / DiscMedi), una proposta de pop independent que el va portar als escenaris del BAM i del Faraday. Dos anys més tard, Samitier va fitxar per la discogràfica The Indian Runners i va publicar el seu segon disc, Mirador, que va ser gravat i produït als estudis de Paco Loco, al Puerto de Santa María de Cadis.

Enguany la banda reapareix amb un tercer treball discogràfic, Els tambors són nostres, amb el qual mostra una col·lecció de noves cançons que presentarà el 29 de març a l'Apolo 2. Seguirà la gira de presentació el 3 d'abril al Cafè Burriac de Vilassar de Mar, el 16 d'abril al Teatre Neu de Barcelona i el 24 de maig a Can Pistraus de Vilanova i la Geltrú.