L'ex-Sopa de Cabra reapareix amb l'àlbum '...Som humans?'

Francesc 'Cuco'
Lisicic es reencarna
en Nou Dits

L'exbaixista de Sopa de Cabra, Francesc 'Cuco' Lisicic, impulsa un nou projecte musical amb la banda batejada com a Nou Dits. En format de quintet, l'acompanyen antics companys de viatge amb els quals els uneix una vella amistat: Àngel 'P.A.' Valentí (Glaucs), Jaume 'Peck' Soler (Sopa de Cabra), Roger Alemany (Rocksord) i Alexandre Rexach (Glaucs). Amb el títol de '...Som humans?' (Quimera Records, 2014), la banda debuta amb el rock per bandera. Una mostra de la seva contundència és la primera cançó que estrenen en exclusiva a l'#EDR 14: "Me'n torno a casa".
Text: Sandra Tello. Foto: David Julià.
Amb una llarga trajectòria de 30 anys als escenaris, tant amb Sopa de Cabra com més tard amb Kabul Babà, Francesc 'Cuco' Lisicic ha seguit conreant la seva passió per la música i el rock'n'roll. El retorn de Sopa el 2011 va ser el punt de partida perquè el músic comencés a escriure nous temes: "Tenia un piló de cançons en un calaix i al final em vaig engrescar", confessa el baixista. Finalment, de quaranta cançons només setze formen part del seu nou disc ara amb el grup Nou Dits, titulat ...Som humans?.

A més de la banda, els músics que han col·laborat al primer treball de Nou Dits són Cèlia Pallí, Walter S. Waltrapa i Xarim Aresté. Com ja es podia esperar, es tracta d'un disc de rock, amb cançons que es mouen pel southern, el blues i el hard rock. A #EDR n'estrenem el senzill "Me'n torno a casa".Enregistrat als estudis MusicLan d'Avinyonet de Puigventós, Cuco l'ha cuinat a foc lent: "Fa molts anys que faig discos traient la llengua, i aquest cop ens ho hem agafat amb calma". El festival Strenes acollirà el 29 de març el tret de sortida de la nova etapa musical d'un dels noms mítics del 'rock català' dels noranta.