El grup presenta el festival Clownia i avança el clip del nou disc

Txarango,
músics de carrer

El nou disc de Txarango, 'Som riu' (DiscMedi, 2014), sortirà el proper dimarts 18 de març i el presentaran en directe al festival Clownia, un nou esdeveniment musical que se celebrarà el primer cap de setmana de maig a Sant Joan de les Abadesses (el Ripollès). Clownia reunirà una desena de grups i bandes de fusió, rock, pop i cançó: entre els noms més destacats hi trobem La Troba Kung-Fú, Els Catarres i Orxata, a més dels seus impulsors, els mateixos Txarango, que hi presentaran per primer cop les seves noves cançons. Coincidint amb l'EDR 14 estrenem el videoclip de "Músic de carrer", el primer senzill del nou disc. 
Text: Roger Palà. Fotos: Ibai Acevedo
Txarango ha presentat avui el festival Clownia, una idea nascuda del mateix grup i que agafarà embranzida amb el suport del seu management, Èxits Produccions, durant el pont de l'1 al 4 de maig a Sant Joan de les Abadesses. El nou festival pretén convertir el Ripollès durant tot un cap de setmana en un espai de lliure expressió musical i artística.

Clownia tindrà tres escenaris diferents, un dels quals al mateix poble i dos vora l'alberg de Sant Joan, dins una carpa de circ. Hi haurà zona d'acampada i el preu de l'entrada serà popular: anticipada costarà 27 euros per a dos dies de música i festa. Entre els grups confirmats a la primera edició de Clownia, a més dels mateixos Txarango hi ha La Troba Kung-Fú, Els CatarresBuhosItaca BandCesk FreixasSeñora Tomasa9 SonBonobosDeudeVeuGermà NegreStrombers i Orxata. Les entrades de Clownia estan a la venda a www.txarango.com i www.clowniafestival.cat.

"Aquesta història va començar amb un conte", expliquen Txarango, "un conte teixit entre amics que parlava de Clownia, la ciutat llunyana. Era la història d’un món millor, i aquell hivern del 2010 va ser explicada per primera vegada a dalt d’un escenari, llançant el tret de sortida a la primera gira del nostre petit projecte, Txarango." Quatre anys després, el grup ha decidit convertir Clownia en un espai físic i real. "Clownia és la utopia, el lloc on tot és possible, l’horitzó que nosaltres proposem, un espai de projecció, reflexió i intercanvi", afirma el grup.

En paral·lel a la roda de premsa de presentació d'aquest nou esdeveniment, Txarango estrena avui amb l'#EDR14 el videoclip del seu primer senzill: "Músic de carrer". La cançó, segons explica el cantant del grup, Alguer Miquel, és "una declaració d'amor a la cultura del carrer". "Està protagonitzada per un personatge al·legòric que viatja encenent les places dels pobles. El color de la salsa hi és molt present." La reivindicació de la cultura de carrer i la festa popular és una de les constants de Som riu. "Les nostres arrels no són banderes ni gralles, sinó les coses que estimem. Som nacionalistes de les places guarnides de festa major."