Estrenem una 'versió campestre' del disc 'Digue-n'hi com vulguis'

Oques Grasses,
com un llum fluorescent

El grup osonenc de reggae-pop Oques Grasses va per feina. Un any i mig després d'haver publicat el disc de debut, 'Un dia no sé com' (autoeditat, 2013), llança el segon treball, 'Digue-n'hi com vulguis' (Chesapik, 2014). Acaben de recollir el Premi Enderrock 2014 al grup revelació de l'any segons la votació popular, i engeguen una nova gira per presentar les cançons d'un àlbum que desprèn optimisme i bogeria. A l'EDR 15 estrenem la 'versió campestre' de "Llum fluorescent", una de les cançons més intimistes del seu segon disc. 
Text: Roger Palà i Sandra Tello. Fotos: Juan Miguel Morales
El cantant d'Oques Grasses, Josep Montero, reflexiona sobre la ràpida evolució del grup durant el darrer any i mig. "Hem notat que la resposta del públic ha estat molt bona, però nosaltres no actuem ni fem màrqueting. Hem vist que la gent s'ha sentit atreta per la nostra música i tot el que l'envolta."

Si el primer disc era autoeditat, ara han decidit treballar amb el segell Chesapik. "Els nostres mànagers són la gent de La Fourni, que també treballen amb La Troba Kung-Fú, i estan vinculats a Chesapik. L'any passat ho vam fer tot sense discogràfica i enguany hauríem pogut seguir així, però tenir una companyia al darrere et dóna moltes comoditats. En el seu moment no vam ser conscients del que suposava publicar un disc. És una feinada!"
 
Pel que fa a l'estil reggae-pop, els arranjaments del nou treball són més acurats. "Hem mantingut l'estil més o menys en cinc temes, perquè el reggae és el que més bé ens surt, mentre que a la resta de cançons hem buscat camins diferents. A Digue-n'hi com vulguis hem fet el mateix que al primer treball, però de manera més pensada i més al nostre gust." La idea del títol parteix de la implicació del públic d'Oques Grasses en el procés creatiu: "Si hem arribat fins aquí ha estat gràcies a tota la gent que ens ha donat suport. Per aquest motiu hem volgut reforçar la idea que volem que la gent es faci seu aquest disc. La gent té dret a dir-n'hi com vulgui".

Cada setmana d'ençà de la sortida del disc Oques Grasses ha anat penjant unes petites càpsules audiovisuals de les noves cançons. Aquesta setmana és el torn de "Llum fluorescent", que estrenen en exclusiva a #EDR15: