641 EDR : Reïna, guanyadors del 20è Sona9

Des de l'objectiu

Les Kol·lontai, Cage The Elephant, Samfaina de Colors, Bastille, Nick Waterhouse, Jacob Whitesides, Enderrock Sona, Paula Domínguez

 
Text i fotos: Xavier Mercadé

La revolucionària boltxevic Alexandra Kolontai dona nom a Les Kol·lontai (1), un quartet femení i feminista format per Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal. Elles van ser les encarregades d'obrir una nova edició del Born de Cançons al Born CCM el dia 3 de febrer.

Desenfadats i electritzants, la banda de Kentuky Cage The Elephant (2) van tenir una molt bona entrada a la sala Apolo (Barcelona) el 4 de febrer.

Diumenge al matí es va poder veure a El Born CCM l'espectacle Els tres porquets es caguen de por de Samfaina de Colors (3) (Mirna Vilasís i Xavi Murcia) dins el cicle Bornet de Cançons. A la nit en canvi vam pujar fins al Sant Jordi Club per fotografiar el xou dels britànics Bastille (4).

Nick Waterhouse (5) va reafirmar la seva posició entre les noves veus del soul amb un xou convincent a la sala Bikini la nit de 6 de febrer. L'endemà vam tornar a la mateixa sala per gaudir del músic emergent Jacob Whitesides (6), que s'està convertint en tot un fenomen de fans.

L'Enderrock Sona va portar els protagonistes de la portada de la revista, Els Amics de les Arts (7), a explicar els secrets que s'amaguen darrere el seu nou disc, Un estrany poder (Sony, 2017), a l'Antiga Fàbrica Damm. Abans però hi van actuar Coriolà (8) amb el seu La tremolor (Petits Miracles / Música Global, 2017) sota el braç.

Dijous al migdia es va inaugurar l'exposició "Les 1001 nits del Guitar BCN" al metro Diagonal de Barcelona, una mostra formada per imatges de Lorenzo Duaso, Pablo Leoni, Jordi Vidal i un servidor de tots vostès. L'acte va portar l'actuació de Paula Domínguez (9).