Pupil·les, Joan Miquel Oliver, El Petit de Cal Eril, Ferran Palau, Judit Neddermann, Da Souza, Joan Garriga i Valtonyc & Kovitch opten al guardó

El Premi Cerverí 2018 a la millor lletra de cançó en català ja té els 8 finalistes

Fins al 14 de setembre es pot escollir la millor lletra de cançó en català de l'any, que s'endurà el Premi Cerverí 2018. Ara fa un any la cançó "La mestra" de Zoo va ser la premiada per aquest certament. Qui s'endurà el reconeixement enguany?
Text: Jordi Gómez. Fotos: Xavier Mercadé, Àngela Martínez, Martina Matencio, Michal Novak
Les vuits cançons finalistes del Premi Cerverí 2018 són:

"Les silenciades", de Pupil·les


"Agricultors ingràvids", de Joan Miquel Oliver


"Som transparents", d'El Petit de Cal Eril


"Serà un abisme", de Ferran Palau


"No volem més cops", de Judit Neddermann


"Migracions de salmons", de Da Souza


"Nocturn", de Joan Garriga


"Colze a colze", de Valtonyc & Kovitch


Fins el 14 de setembre els oients de Catalunya Ràdio i d'iCat estan convidats a escollir una cançó votant a través del web de Catalunya Ràdio. D'aquesta votació en sortirà el Premi Cerverí 2018 a la millor lletra de la cançó editada en català, que se sabrà durant la gala dels Premis Prudenci Bertrana el 20 de setembre a l'Auditori de Girona. 

El jurat del Premi Cerverí ha escollit les 8 cançons semifinalistes. L'han format els periodistes musicals de Catalunya Ràdio Montse Virgili i Blai Marsé, la periodista de Grup Enderrock Helena Morén, el director de la revista Enderrock i director del programa Sona9 d'iCat i Catalunya Ràdio, Lluís Gendrau; el director del programa d'iCat Independents, Josep Martín, i la responsable de programació d'iCat, Lucía Flores amb Xavier Salvà com a secretari sense vot.

Palmarès històric
Zoo van ser els guanyadors del premi a l'edició passada per la cançó "La mestra" (2017), i els anys anteriors els premis van ser per a "La clau de girar el taller" d'Adrià Puntí (2016), "A l'univers li sua" de Xarim Aresté (2015), "Me'n vaig" d'Els Pets (2014), "I Beg you Pardon" de Blaumut (2013, especial Any Espriu), "Una altra galàxia" de Pastora (2012) i "Benvolgut" de Manel (2011). El guardó es va crear l'any 1995, i la primera cançó escollida va ser "Al teu costat" de Sau.