"La venda" és la cançó que representarà Espanya a Eurovisió aquest any; parlem amb el seu compositor i líder de La Pegatina

Adrià Salas: «La cançó d'Eurovisió originalment era per a La Pegatina»

Diumenge a la nit es va saber que "La venda" seria la cançó que representaria Espanya a Eurovisió. Una de les coses que a hores d'ara ja no sorprenen és que el tema sigui una composició cent per cent catalana: ideada per Adrià Salas de La Pegatina, interpretada pel terrassenc Miki Núñez, concursant sortit del programa de producció catalana Operación Triunfo. Tot queda casa per tercer any consecutiu.
Text: Enderrock. Fotos: Xavier Mercadé i Josep Maria Muntaner
Aprofitem la volada de "La venda" per treure'n l'entrellat amb el seu compositor. Per saber com es crea un hit, com es millora i com sorgeix l'oportunitat de fer-lo.

Com accedeixes a fer la cançó? T'ho demanen o tu t'hi ofereixes?
Em va arribar un correu on em deien si hi volia enviar alguna cançó, i justament estava fent aquesta. No m'ho vaig pensar gaire i la vaig enviar sense pensar que podria passar tot això.

Quines consideracions has de tenir en compte abans de posar-te a fer un tema que saps que ha de ser per a un públic massiu?
La cançó jo l'estava fent per a La Pegatina i sempre penso que enganxi la melodia i que pugui imaginar-me-la amb la gent saltant al públic.

Què et va venir abans, la lletra o la música?
Em va venir la tornada i a partir d'aquí vaig treballar tota la resta. 

Ens pots fer cinc cèntims del missatge de la lletra?
El missatge és de creixement personal, de descobrir-se un mateix i de ser lliure de veritat.

Quina diferència hi ha en la composició d'un tema de La Pegatina i la de "La venda"?
És el mateix, en el meu cas, però és veritat que canvien els arranjaments i la producció, que tenen un punt més televisiu.

Què creus que es pot millorar de la cançó?
Els artistes no acabaríem mai una cançó, perquè sempre hi trobem mil coses per millorar. Crec que ara mateix en milloraria el so i canviaria alguns elements de lloc, però s'ha de consensuar amb molta gent.