El centre Arts Santa Mònica acull a partir del 29 de gener aquesta mostra commemorativa

L'exposició dedicada als 50 anys del Grup de Folk ja té data d'inauguració

Text: Enderrock. Fotos: Arxiu Jordi Roure
A partir d'aquest dimarts 29 de gener i fins al 24 de març el centre Arts Santa Mònica ofereix l’exposició Si mireu el vent d’on ve sobre els cinquanta anys del Grup de Folk, realitzada per Enderrock, amb textos de Joaquim Vilarnau, il·lustrada per Jordi Batiste i dissenyada per Manuel Cuyàs. La mostra és un recorregut musical a partir de 12 cançons emblemàtiques. La inauguració de l'exposició es farà el dia 29 a les 18.30 h al centre cultural del Convent de Santa Mònica.

L’aventura del Grup de Folk va durar només un any, del 1967 al 1968, però en aquest temps es van posar els fonaments del que seria el rock i el folk català. El 23 de maig de 1968 al Parc de la Ciutadella de Barcelona el col·lectiu va oferir el primer gran festival musical a l’aire lliure, amb prop de nou mil assistents i set hores de música. Una fita històrica.

Cinquanta anys després es podrà reviure a través de “Les pometes”, “No serem moguts”, “La cruel guerra”, “Kumbaià”, “Escolta-ho en el vent”, “Bella ciao”, “Vella xiruca”, “Els temps estan canviant”, “Les rondes de vi”, “La vall del riu vermell”, “Puff, el drac màgic” i “Si no em trobes darrere l’autobús”, les peces escollides per imaginar la banda sonora d’aquest llegat històric. Cançons que se segueixen cantant, i que tenen un lloc preeminent en el cançoner català.

En paral·lel, durant els mesos de febrer i març es realitzaran diverses activitats relacionades
amb el Grup de Folk, com ara la presentació del llibre El grup de Folk (Cossetània, 2017) de Ferran Riera o la projecció del documental 37 anys i un dia, sobre com es va fer el disc Dioptria, realitzat pel mateix Pau Riba.