Joan Reig, bateria de la formació, ha revelat que va patir abusos sexuals per part del rector de Constantí

Els Pets: «Volem que desaparegui la prescripció dels delictes sexuals»

Els Pets han fet públic a través de la seva pàgina oficial de Facebook un text on expliquen que se senten aclaparats amb tota la repercussió que ha tingut la notícia publicada els darrers dies sobre els abusos sexuals que havia patit Joan Reig, bateria de la formació, per part de Mossèn Llagostera, el que va ser rector de Constantí.
Text: Enderrock. Fotos: Michal Novak, Xavier Mercadé, arxiu de l
La banda ha explicat que durant les entrevistes de promoció del disc van intentar ser curosos "per fer palès que no era tan important qui havia patit els abusos com que a dia d'avui encara estan passant". Uns mesos després, el cas del rector de Constantí ha sortit a la llum: "Volem afegir que la pederàstia no és exclusiva dels capellans i que hi ha capellans que fan una feina admirable, però que l'encobriment dels estaments eclesiàstics i la seva hipocresia amagant el problema són el que fan d'aquest problema una xacra difícil de superar. Volem que desaparegui la prescripció dels delictes sexuals, és el primer pas per erradicar aquesta xacra maligna", diu contundentment aquesta comunicació oficial.

La lletra de "Corvus", un dels temes del darrer disc d'Els Pets, titulat Som (RGB Suports, 2018), parla precisament d'aquest abús patit per Joan Reig. "És una cançó corprenedora amb una lletra molt dura escrita per en Joan", explicava en Lluís Gavaldà a l'entrevista que li feia Oriol Rodríguez a l'Enderrock d'octubre del 2018. La lletra de la cançó parla dels abusos sexuals a menors, i en parlar-ne, Reig hi afegia: "Faig referència al que vaig viure fa molts anys i que ara he volgut recuperar".